EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Mircea Geoană: Când vom fi la guvernare, vom corecta dezechilibrele din societatea românească

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a promis, în cadrul unei întâlniri pe tema noii legislaţii a muncii, că atunci când va fi o guvernare de stânga vor fi corectate dezechilibrele din societatea românească.

„Sunt profund preocupat ca cetăţean, nu ca senator, nu ca om de stânga, de dezechilibrele care se accentuează între forţele din societate”, a spus Mircea Geoană.
După părerea sa, „în ultimul an a apărut un dezechilibru periculos pentru România, acum şi în perspectivă”.

„Degeaba figurăm la OECD cu 50% sindicalizare, dacă nu putem să mobilizăm oamenii în stradă când românilor le este greu. Degeaba vorbim de militantism sindical atunci când apar probleme legate de credibilitatea unor lideri sindicali”, a explicat Geoană, subliniind că „este unul dintre cele mai delicate momente prin care am trecut în ultimii 20 de ani”.

Referindu-se la recenta angajare a răspunderii guvernamentale pe Codul dialogului social, Mircea Geoană a afirmat că „prietenii din Europa… cad de pe scaun” când aud de aşa ceva.

‘Dialogul social trebuia dezbătut în Parlament şi în societate. Guvernul a folosit „o majoritate precară şi şantajabilă pentru a deturna sensul dialogului”, a apreciat Mircea Geoană.

În încheiere, senatorul Geoană a spus că face „un apel” către colegii săi ca la prima întâlnire a USL să se arate că „primul lucru pe care-l facem când venim la guvernare, cât de repede s-o putea, este să schimbăm aceste chestiuni”.

De asemenea, Mircea Geoană a arătat că, în momentul de faţă, există „un dezechilibru profund dăunător pentru România şi care duce un fel de propagandă extrem de perfidă a unui nou soi de Dreaptă, radicală şi tembelă”.

Blocul Naţional Sindical a organizat marţi, la Palatul Parlamentului, o dezbatere pe tema legislaţiei muncii şi a modului în care România a transpus în legislaţia proprie directivele Uniunii Europene şi convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii în domeniul relaţiilor de muncă.

La dezbatere au participat circa 70 de lideri de sindicat, reprezentanţi ai angajaţilor din societăţi cu capital privat şi de stat, dar şi din administraţia publică. Au participat şi reprezentanţi ai Guvernului, ai patronatelor, ai altor confederaţii sindicale şi membri ai Parlamentului României.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata