Naomi Campbell, şocată că numele său apare în reclama la o ciocolată

Naomi Campbell, pantera de pe podiumurile de modă, îşi scoate ghearele la un clip publicitar al companiei Cadbury. Ea a descoperit cu stupefacţie, în presa americană, noua reclamă la ciocolata Dairy Milk Bliss Bar, scrie publicaţia Voici.

Alături de imaginea tabletei de ciocolată, se poate citi „Pleacă Naomi, a sosit o nouă divă în oraş” – aluzie fină la culoarea pielii manechinului. Ea n-a gustat deloc umorul companiei Cadbury, fiind jignită, potrivit Daily Mail, că numele său a fost asociat cu o tabletă de ciocolată.

„Sunt şocată. Este jignitor să fii pusă alături de ciocolată, nu numai pentru mine, ci pentru toate femeile şi toţi bărbaţii de culoare. Nu văd niciun fel de umor aici. Este insultător”, a spus ea, vizând şi un demers judiciar în acest caz.

Demersul îl face alături de Groupe Operation Black Vote, care-i cere companiei Kraft Foods, deţinătorul Cadbury, să-şi ceară scuze public. Purtătorul de cuvânt al asociaţiei este de părere că „rasismul apare atunci când copiii de culoare sunt numiţi „tablete de ciocolată”.

Cadbury a anunţat printr-un scurt comunicat că reclama a fost retrasă şi că nu se prevede reluarea ei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.