Profesor de liceu din Bacău ,surprins în flagrant, luând mită

0

Un profesor de matematică la Colegiul „Henri Coandă” din Bacău „a fost surprins în flagrant” în timp ce a primit suma de 200 de lei, bani care fuseseră inscripţionaţi prin cuvântul „mită”, de la o elevă pentru a-i încheia situaţia şcolară la sfârşitul clasei a XII-a.

Faptul a fost confirmat pentru de procurorul Felix Bănilă, care a precizat că acţiunea de flagrant „a fost bine organizată”. Directorul colegiului băcăuan, profesoara Carmen Popa, consideră că „a fost o înscenare, profesorul Ioan Gherasă afirmând în faţa anchetatorilor că banii proveneau de la orele de pregătire făcute în particular” cu eleva care, apoi, l-a denunţat că ar fi cerut mită.

Profesorul de matematică acuzat de luare de mită, cadru didactic al Colegiului „Henri Coandă” din anul 1999, a fost reţinut de anchetatori pentru 24 de ore, urmând să fie, apoi, prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău a spus, luni, după ce Ioan Gherasă a fost reţinut de poliţie, că nu va face nicio declaraţie până la finalizarea anchetei primare.

În prezent se află de pe rolul instanţei băcăuane şi procesul în care sunt implicaţi profesori şi funcţionari ai Liceului din comuna Podu Turcului, acuzaţi de procurori că au luat mită în vara trecută de la mai mulţi absolvenţi pentru a le facilita trecerea examenului de Bacalaureat.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.