Rata şomajului în Japonia a crescut la 4,7% în aprilie, pentru prima dată în şase luni

0

Rata şomajului a crescut în Japonia la 4,7% de la 4,6% în martie, prima creştere înregistrată în ultimele luni din cauza impactului cutremurului masiv şi al tsunamiului din luna martie, informează guvernul nipon marţi, relatează Kyodo.

Datele date publicităţii de Ministerul Afacerilor Interne şi Comunicaţiilor nu includ şi cifrele statistice din cele trei prefecturi cele mai afectate de cutremurul şi tsunamiul de la 11 martie, respectiv Iwate, Miyagi şi Fukushima.

De asemenea, a scăzut numărul joburilor disponibile pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, pentru prima dată în ultimele 17 luni. Astfel, în aprilie existau în Japonia 61 de slujbe la o sută de persoane care doreau să se angajeze, faţă de 63 în martie, indică Ministerul Muncii şi Sănătăţii.

Numărul şomerilor s-a ridicat la 29,2 milioane, cu 20.000 mai mulţi decât cu o lună în urmă. De asemenea, numărul concedierilor a crescut în aprilie cu 40.000.

Rata şomajului a rămas neschimbată în rândul bărbaţilor, la 5%, în timp ce aceasta a crescut la 4,2% de la 4,1% în rândul femeilor, prima creştere din ultimele două luni.

Nu în ultimul rând, numărul persoanelor care au o slujbă în Japonia s-a ridicat în aprilie la 59,69 milioane, cu 140.000 mai puţine decât cu o lună în urmă.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.