România a alocat 136 milioane euro pentru stabilizarea zonei costiere de la Marea Neagră

România a alocat, pentru următorii trei ani, 136 milioane de euro în vederea consolidării zonei costiere de la Marea Neagră, a declarat, marţi, la finalul reuniunii OCEMN de la Bucureşti, Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

‘Suma alocată de către fiecare ţară pentru Marea Neagră este relativă. Fiecare ţară încearcă să pregătească unele măsuri de intervenţie pe mediu. România alocă 136 milioane de euro în următorii trei ani pentru a stabiliza zona costieră. Avem şi unele intervenţii locale şi pentru Delta Dunării. Bani alocăm şi din Fondul de Mediu, dar suntem legaţi de alte state, unele mai sărace, cum sunt cele din fosta Uniune Sovietică’, a afirmat Borbely.

În ceea ce priveşte reuniunea miniştrilor Mediului din statele membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN) şi Întâlnirea grupului de lucru pentru protecţia mediului, organizate în perioada 30-31 mai la Palatul Parlamentului, oficialul MMP a precizat că evenimentul s-a încheiat cu semnarea Declaraţiei de la Bucureşti, document care reprezintă un apel către organizaţiile regionale şi către Uniunea Europeană de a lua măsuri de protecţie a mediului.

‘Declaraţia (de la Bucureşti, n.r.) este un apel către organizaţiile regionale, către Uniunea Europeană, pentru a face ceva şi pentru mediu. Declaraţia de la Bucureşti este o responsabilitate a ţărilor care au semnat-o. Este un document pregătit de luni bune înainte de a ajunge la Bucureşti’, a spus ministrul Mediului.

Reuniunea miniştrilor Mediului din statele membre ale OCEMN şi Întâlnirea grupului de lucru pentru protecţia mediului s-a încheiat, marţi, la Bucureşti, după două zile de dezbateri.

Evenimentul de la Bucureşti a beneficiat de participarea a miniştrilor şi reprezentanţilor din cele 12 state din cadrul OCEMN, precum şi ai organizaţiilor afiliate.

OCEMN a fost înfiinţată în anul 1992 şi este constituită din 12 state membre (Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Federaţia Rusă, Serbia-Muntenegru, Turcia şi Ucraina), 13 state cu statut de observatori, precum şi organizaţii internaţionale (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, CEE/ONU, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială, Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie, Organizaţia Mondială a Comerţului, Organizaţia Internaţională a Muncii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii şi Banca Mondială), care sprijină activităţile forului internaţional.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.