UDMR propune reducerea CAS-ului cu 3-3,5%, începând cu ianuarie 2012

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, susţine că a discutat în Coaliţie despre reducerea contribuţiilor la asigurări sociale şi că, în principiu, a existat un consens pe acest subiect, propunerea Uniunii fiind ca această măsură să se aplice de la începutul anului 2012 iar procentul de scădere pe care aceasta îl are în vedere este de 3-3,5%.

„Luna iunie este crucială din punctul de vedere al Coaliţiei. De ce? Pentru că avem un protocol încheiat din luna februarie. Acest protocol prevede clar unele termene limită şi unul dintre acestea este sfârşitul lunii iunie în ceea ce priveşte Legea minorităţilor.

Aici Coaliţia va putea să-şi demonstreze viabilitatea, prezenţa la lucrările Parlamentului, unde săptămâni de-a rândul nu am putut să votăm legi organice din cauză că nu erau destui deputaţi prezenţi, nemaivorbind de Senat, unde ştiţi foarte bine că există o majoritate foarte, foarte subţire”, a declarat vicepreşedintele politic al UDMR, într-o conferinţă de presă.

El a completat că viabilitatea Coaliţiei nu trebuie dovedită numai în cazul Legii minorităţilor naţionale, ci şi în privinţa unor legi economice, discutate la nivelul formaţiunilor aflate la guvernare.

„Vă spun numai două exemple, dar vă pot spune mai multe. Amândouă sunt la iniţiativa UDMR-ului. Una cu cardul pentru IMM-uri, pe care o discutăm de opt luni de zile şi termenul-limită, din punctul nostru de vedere, este tot luna iunie, de acceptare în Guvern a acestei legi. (…) A doua – reducerea CAS-ului şi acest lucru l-am discutat de multe ori, trebuie să fixăm numai data de la care vom reduce CAS-ul”, a spus Laszlo Borbely.

El a precizat că de câte ori s-a discutat în Coaliţie problema reducerii CAS-ul, a existat un consens de principiu, însă mai trebuie discutat cu privire la data când această măsură va putea fi aplicată.

„La nivelul Coaliţiei, de câte ori am discutat această problemă, în principiu am fost de acord că putem reduce CAS-ul. Ceea ce era de discutat este când. Noi am propune, dacă se poate, de la 1 ianuarie 2012 să avem această reducere, dar există un grup de lucru pe economie la nivel de Coaliţie care va veni şi cu alte propuneri, pentru că nu putem să ne legăm numai de CAS”, a afirmat Borbely.

El a menţionat că punctul de vedere al UDMR-ului este o reducere a CAS, de la 44 la 41%.

„3 – 3,5% (procentul de reducere a CAS – n.r.) am calculat noi, dar nu am finalizat discuţiile la nivelul Coaliţiei”, a declarat şi preşedintele Uniunii, Hunor Kelemen.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.