Vasilescu (BNR): Faptul că băncile greceşti şi-ar putea retrage capitalul din băncile româneşti este o iluzie

0

Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR) a afirmat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, că este o iluzie faptul că băncile greceşti şi-ar putea retrage capitalul din băncile româneşti din cauza unor probleme financiare.

„În România nu există bănci greceşti, ci bănci româneşti cu capital grecesc, ceea ce este cu totul altceva. Băncile româneşti cu capital grecesc sunt supravegheate de BNR. Este o iluzie ceea ce se vehiculează, cum că tot capitalul grecesc prezent în băncile din România ar pleca de aici. Banii lor sunt în creditele populaţiei. Unde să se ducă?”, a declarat Vasilescu.

Acesta a adăugat, totodată, că cea mai mare problemă în România la ora actuală este organizarea, iar lipsa unei industrii este determinată de lipsa capitalului. „N-avem industrie românească pentru că n-avem capital. În România avem criză economică, fără să avem criză financiară. Problema numărul 1 în România este organizarea. Noi, românii nu prea ştim că nu ştim să ne organizăm munca.

Din cauza asta suntem aici unde suntem. Locul României în Uniunea Europeană este 26 din 27, doar pe bulgari îi avem în spate. Noi am intrat în criza economică de pe poziţia asta, braţ la braţ cu Bulgaria. Criza prin care trecem nu e nimic altceva decât percepţie. La urma urmei, ni s-a părut deodată că împăratul ban nu mai umblă gol prin lume, ci are nişte haine strălucitoare, iar noi ne bucuram că-l vedeam”, a subliniat oficialul BNR.

Adrian Vasilescu a participat, marţi, la conferinţa de lansare a unei noi platforme informatice online destinată eficientizării activităţii zilnice în managementul activităţii firmelor.

Potrivit organizatorilor, compania TeamNet International, M.O.R.E. înseamnă Managementul şi Organizarea Resurselor Economice şi transparenţă, experienţă de business şi informare, fiind o platformă unică în România prin care costurile anuale ale unei companii vor putea fi reduse cu aproape 90%.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.