EUR
4,83 RON
(+0.01%)
USD
4,47 RON
(+0.15%)
GBP
5,48 RON
(+0.12%)
CHF
4,58 RON
(-0%)
BGN
2,47 RON
(-0.08%)
BYN
1,73 RON
(+0.15%)
CAD
3,14 RON
(+0.77%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,68 RON
(+0.37%)
JPY
0,04 RON
(+0.12%)
CZK
0,17 RON
(+0.42%)
INR
0,06 RON
(+0.37%)

 

Noul Cod al Muncii a amânat constituirea Fondului de Garantare a Creanţelor Salariale

Noul Cod al Muncii a amânat reglementarea constituirii şi utilizării Fondului de Garantare a Creanţelor Salariale, lipsind pe moment angajaţii de protecţie, în cazul insolvabilităţii patronului, a declarat marţi, la un seminar de specialitate lector univ.dr. Radu Popescu, de la Universitatea Bucureşti.

„Legea insolvenţei a preluat integral textul directivei europene 2008/94/CE privind protecţia lucrătorilor salariaţi în cazul insolvenţei angajatorului şi nu l-a adaptat la realităţile noastre, iar recenta modificare a Codului Muncii a amânat elaborarea unui act normativ referitor la constituirea şi utilizarea Fondului pentru plata creanţelor salariale. Transpunerea parţială se traduce printr-o protecţie insuficientă a salariatului sau chiar absenţa acesteia, în caz de concediere”, a explicat pentru Agerpres dr. Radu Popescu.

Acesta a subliniat că, momentan, lipseşte mecanismul de acordare a celor trei salarii compensatorii din fondul special constituit.

Suma totală a creanţelor salariale suportate din fondul de garantare nu poate depăşi trei salarii medii brute pe economie, pentru fiecare salariat, perioada maximă de acordare timp de trei luni calendaristice.

„Este în sarcina patronatului să finanţeze acest fond destinat insolvenţei. Dacă există voinţă, va exista şi dialog, deci vor rezulta şi soluţii. Dacă două părţi ale dialogului social – patronatele şi sindicatele – se comportă ca adversari şi nu ca parteneri, atunci vor exista probleme pe durata derulării raportului de muncă, dar şi ulterior”, a arătat lector univ.dr. Radu Popescu.

Consecinţa acestei situaţii este că angajatorul aflat în insolvenţă ar trebui să ofere dar nu o face, aşa că se ajunge în instanţă, dar nici acolo nu există garanţia unei rezolvări favorabile, soluţiile variind de la instanţă la instanţă.

„Şi totul s-ar fi putut rezolva de la început, prin lege şi nu prin practică judiciară”, a conchis dr. Radu Popescu.

Marţi, Blocul Naţional Sindical (BNS) a organizat Seminarul „Transpunerea directivelor UE în legislaţia muncii din România” realizat în cadrul unui proiect cofinanţat de Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea resurselor umane” (POSDRU).

La seminar lector univ.dr Radu Popescu şi lector univ.dr. Cristian Jura au prezentat o analiză comparativă între legislaţia românească şi cea europeană (directivele europene şi recomandările Organizaţiei Internaţionale a Muncii), modul şi gradul de aplicare a acesteia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata