Microsoft a prezentat noul sistem de operare Windows 8

Grupul american Microsoft Corp, cel mai mare producător mondial de programe software, a prezentat joi ultima versiune a principalului său sistem de operare, transmite Reuters.

Noul sistem de operare, care deocamdată poartă numele de cod Windows 8, ar urma să fie lansat pe piaţă în următoarele 18 luni.

Conform demonstraţiilor făcute de oficialii Microsoft, noul sistem de operare promite să ruleze pe o gamă largă de dispozitive hardware, de la tradiţionalele PC-uri la laptop-uri şi tablete informatice, utilizând atât comenzi touchscreen cât şi prin mouse şi tastatură.

Citeste si:  Statul iartă Ford de o amendă de 14 milioane euro

Directorul responsabil pentru divizia Windows la Microsoft, Steven Sinofsky, a spus că noul sistem de operare nu are încă un nume şi nici nu poate anunţa când va fi disponibil pe piaţă, grupul urmând să ofere detalii la conferinţa dezvoltatorilor din luna septembrie.

În mod normal, Microsoft lansează o nouă versiune de Windows la fiecare 24-36 de luni, ceea ce înseamnă că versiunea Windows 8 ar urma să fie lansată în perioada cuprinsă între luna octombrie 2011 şi luna octombrie 2012.

Cu toate acestea, unii comercianţi de PC-uri şi-au exprimat deja nemulţumirea faţă de restricţiile introduse de Microsoft la alegerea partenerilor.

Citeste si:  Creştere cu 9,3% a afacerilor în sectorul de software şi servicii IT, în 2010
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata