EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Cât costă să cumperi un parlamentar

– Liviu Câmpanu (UNPR) îl acuză pe Dan Voiculescu că i-a oferit managementul unei staţii locale a Antena 1 în schimbul înscrierii în PC şi racolării altor parlamentari prin aceeaşi reţetă.

Preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu a încercat să profite de înfiinţarea Uniunii Social-Democrate pentru a îngroşa rândurile propriului partid cu parlamentari de la UNPR şi PDL. Moneda de schimb folosită? Promisiuni de contrarcte pentru afacerile acestora, perspectiva unui loc mai bun în viitoarele sondaje ale USL referitoare la candidaţi şi… oferirea controlului unor staţii locale ale postului Antena1.

Un astfel de târg a fost negociat în luna februarie de Voiculescu cu senatorul UNPR, Liviu Câmpanu. Mai mulţi sorţi de izbândă a avut însă liderul PC cu senatorul PDL de Bacău, Vasile Nistor. După adeziunea sa, Nistor a devenit preşedinte executiv al PC şi a căpătat controlul staţiei Antena1 din judeţ, iar Voiculescu a vândut în franciză toate staţiile din Moldova partenerului acestuia, băcăuanul Costică Rusu, afacerist cunoscut pentru influenţa sa în mediile politice locale, scrie EVZ.ro.

Fostul liberal Liviu Câmpanu (ajuns în UNPR), povesteşte cum a fost curtat de Voiculescu: „M-am întâlnit faţă în faţă cu Voiculescu în luna februarie. La două săptămâni Codruţ Sereş a venit la mine cu aceeaşi ofertă. Voiculescu mi-a spus că dispune de un centru de emisie al Antenei 1 la Botoşani şi că nu are cine să se ocupe de el. Mi-a făcut o ofertă de preluare a managementului staţiei. Mi-a spus: «Ai idee cât costă să-ţi faci imagine la un post de televiziune? Ce beneficii poţi avea dacă deţii, controlezi un asemenea post?»” a relatat Câmpanu. Ulterior, Sereş i-ar fi garantat asigurarea unui training gratuit pentru viitorii angajaţi din partea Antenelor lui Voiculescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata