EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Crin Antonescu: PNL propune modificarea legii electorale, nu a legii fundamentale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut luni că nu consideră necesară revizuirea Constituţiei atâta timp cât modalitatea de alegere a parlamentarilor, numărul acestora, precum şi sancţionarea traseismului politic şi parlamentar pot fi reglementate prin modificarea legii electorale.

Liderul PNL a subliniat faptul că liberalii au propus deja un proiect de lege în sensul modificării legii electorale prin care numărul parlamentarilor ar fi redus la 300, iar aceştia ar urma să fie aleşi uninominal, într-un singur tur de scrutin.

El a adăugat că această iniţiativă legislativă s-ar putea concretiza în termen de două saptămâni, în situaţia în care ar exista un consens politic, iar premierul ‘şi-ar putea chiar angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe aceste modificări’.

‘Exista un proiect înaintat de parlamentari liberali, conform căruia vom putea reduce, printr-o modificare a legii electorale, fiindcă nu este nevoie de modificarea Constituţiei, numărul parlamentarilor la 300. De asemenea, vrem să propunem, în acelasi proiect de modificare a legii electorale, ca în conformitate cu opţiunea exprimată la referendum de români, să alegem parlamentarii într-un singur tur, deci uninominal curat şi, de asemenea, interzicerea traseismului politic, traseismului parlamentar, cu pierderea mandatului ca în cazul primarilor dacă se părăseşte partidul sub numele căruia respectiva persoană a devenit parlamentar’, a susţinut Antonescu.

Crin Antonescu şi-a exprimat neîncrederea în concretizarea intenţiei reprezentanţilor puterii de a revizui Constituţia, afirmând că urmează să vadă ‘dacă domnii pedelişti, domnii Boci, domnii Băseşti se ţin doar de diversiuni sau chiar doresc să schimbe ceva esenţial din sistemul politic şi parlamentar român’.

Citește și
1 Comentariu
 1. florin matis spune

  Ca exista un proiect inaintat este foarte frumos,ca nu s-a concretizat este si mai frumos,ca nu faceti interpelarea d-lui
  presesdinte in parlament timp de sapte ani este superb,ca nu
  faceti zgomot care sa devina suparator si deranjant pentru
  stimabilii guvernanti este fascinant insa pentru toata atitudinea pasiva a aliantei USL meritati cele mai sincere felicitari.In consecinta va propun sa-l angajati pe d-l sergiu
  nicolaescu pentru o coproductie SF si sa-l chemati si pe d-l
  Victor Rebenciuc sa va aduca acelasi sul de hartie din 1989.
  Cu toata stima si consideratia cuvenita,va saluta unul dintre
  moftangii

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata