EUR
4,83 RON
(+0.03%)
USD
4,12 RON
(+0.04%)
GBP
5,36 RON
(+0.08%)
CHF
4,49 RON
(-0.44%)
BGN
2,48 RON
(-0.26%)
BYN
1,68 RON
(+0.38%)
CAD
3,07 RON
(-0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.62%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(-0.4%)
INR
0,05 RON
(-0.08%)

Efectele scurgerilor de radiaţii de la Fukushima-1: un iepure fără urechi

Un iepure fără urechi s-a născut în împrejurimile centralei nucleare Fukushima-1, în nord-estul Japoniei, unde o înlănţuire de accidente – ca urmare a cutremurului şi valului seismic din 11 martie – a dus la scurgeri radioactive importante în atmosferă şi în mare, informează vineri portalul The Japan Probe.

Iepurele mutant a fost descoperit de un localnic din Namie, un orăşel situat la limita de nord-vest a zonei de excludere de 30 kilometri în jurul centralei, care l-a filmat, iar înregistrarea a postat-o pe YouTube.

Împrejurimile oraşului Namie au fost puternic contaminate în urma seriei de accidente de la Fukushima-1, conform oamenilor de ştiinţă niponi şi americani. De aceea, în luna aprilie, zona de excludere a fost extinsă, iar locuitorii din Namie au primit ordin de evacuare.

Clipul video cu iepurele fără urechi a fost vizualizat din 21 mai şi până acum de 375.000 de ori. Frica se răspândeşte printre oameni, iar mulţi dintre locuitorii din zona de excludere se tem că vor da naştere unor copii cu tumori maligne sau tulburări genetice, scrie în acest context publicaţia italiană Corriere della Sera.

Mulţi internauţi se îndoiesc însă că iepurele mutant ar fi o victimă a radiaţiilor de la Fukushima. În acest context, ei indică faptul că nu există nicio certitudine că imaginile au fost filmate în zona de excludere de lângă centrala nucleară avariată.

În al doilea rând, nu există nicio dovadă că povestea datează de după accident şi nu dinaintea acestuia. În plus, spun ei, unele fraze în limba japoneză folosite în descrierea subiectului se deosebesc întrucâtva de limba vorbită în zonă. Nu în ultimul rând, iepurele arată suspect de curat şi neted pentru o victimă a unui accident nuclear, mai indică aceştia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata