EUR
4,85 RON
(-0.23%)
USD
4,34 RON
(+1.23%)
GBP
5,41 RON
(-0.1%)
CHF
4,56 RON
(+0.23%)
BGN
2,47 RON
(-0.03%)
BYN
1,68 RON
(+1.23%)
CAD
3,10 RON
(+0.67%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,68 RON
(-0.38%)
JPY
0,04 RON
(+1.07%)
CZK
0,18 RON
(+0.29%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Elena Udrea a luat bacul cu 7,93. Vezi ce note au luat alţi miniştri şi ce vice PDL a luat la bac „nota 18” la istorie

– România Liberă a stat ieri de vorbă cu 23 de politicieni pentru a afla cum au trecut examenul de bacalaureat. Dintre cei intervievaţi, ministrul Elena Udrea a luat nota cea mai mică: 7,93.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a tăiat ieri panglica celui mai „securizat” bacalaureat de după revoluţie, aşa cum a anunţat demnitarul. Rămâne de văzut însă dacă anul acesta absolvenţii de liceu nu vor mai copia la examene ca în alţi ani. În acest context, am încercat să vedem cum au trecut prin acest examen, la vremea lor, politicienii români.

Elena Udrea

Cea mai mică notă la bacalaureat dintre cei 23 de politicieni intervievaţi a luat-o Ministrul Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea, care a absolvit Colegiul B.P. Haşdeu din Buzău, acelaşi liceu cu premiantul Nobel, George Emil Palade: „Sincer nu mai ştiu. Nu mai ştiu. 7.93 cred.” Vicepreşedinta PDL recunoaşte în schimb că a mai copiat în timpul cât a fost elevă de liceu: „Acum s-a prescris fapta aşa că pot să spun că s-a mai întâmplat aşa în liceu. Cred că la fizică am copiat o dată dar nu eram foarte bună, nu aveam o aplecare foarte mare pentru materia aceasta”.

Valeriu Tabără

Ministrul Agriculturii ne-a declarat că a dat bacalaureatul la trei materii: „Eu nu prea-mi amintesc, dar cred că am luat de la 6 la 9 sau la 10, media cred că opt şi ceva. La liceu real din Baia de Arieş, matematică, română şi biologie au fost la examene”. Ministrul spune însă că nu a copiat: „Nu. M-am bazat întotdeauna pe ce ştiu”

Teodor Paleologu

Teodor Paleologu a excelat în liceu, luând note peste 10 la mai multe materii, iar la istorie o notă apropiată de 20: „Eu am dat bacalaureatul în Franţa şi am avut menţiunea „tres bien”, „foarte bine”, dar notele vi le-am spus, nici nu sunt echivalente în România. Nu se compară deloc sistemul francez. Eu eram la liceul Stanislas, un colegiu catolic din Paris şi am avut note foarte mari. Am avut 16 şi 15 la franceză scris şi oral, dar care-s note foarte bune, am la istorie cred că am avut 18, ceva de genul ăsta. E foarte mare, e notă mare de tot. Stai puţin că la filosofie nu am luat 15, am luat vreo 14, ceva de genul ăsta”. Colegul său de partid Sever Voinescu a găsit o posibilă explicaţie pentru nota domnului Paleologu: „Probabil i-a picat un subiect din Sartre. De-aia a luat 14”.

Paleologu a fost cuminte în timpul şcolarizării de la Paris, însă când a studiat în ţară s-a ţinut şi de năzdrăvănii: „În Franţa niciodată n-am copiat, în România da, mi s-a întâmplat să copiez la chimie, la matematică, dar asta în copilărie. Dar după aia în Franţa niciodată n-am mai copiat şi am sancţionat pe cei care copiau la facultate. Dar oricum e foarte diferit sistemul de notare francez. E foarte dur”.

Continuarea în România Liberă

Citește și
1 Comentariu
  1. Revoltatul spune

    Paleologu e un baiat f. destept, studios si deosebit. Umorul lui dovedeste inteligenta si bun simt. Bun simt care la alti politicieni este inexistenta, ba pot spune ca sunt mitocani

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata