Presa din vremea lui Caragiale, tema unei conferinţe la ICR Viena

Institutul Cultural Român din Viena şi Institutul de Romanistică al Universităţii din Viena organizează marţi, 7 iunie, o conferinţă cu titlul „E foarte greu să scrii româneşte… Presa din vremea lui Caragiale”, susţinută de Ioana Pârvulescu, informează un comunicat al ICR Viena.

Cele două instituţii îşi propun să continue şi să dezvolte parteneriatul vechi de 6 ani prin inaugurarea unui ciclu de conferinţe semestriale dedicate comunităţii de româneşti din Viena.

Conferenţiarul invitat în semestrul de vară 2011 este unul dintre cei mai avizaţi cunoscători şi actori ai peisajului editorial şi al revistelor culturale din România de azi. Ioana Pârvulescu este conferenţiar la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, a publicat mai multe cărţi şi traduceri din limbile franceză şi germană şi a iniţiat şi coordonat colecţia ‘Cartea de pe noptieră” a Editurii Humanitas.

Citeste si:  Ungaria inaugurează preşedinţia UE cu o nouă criză

Lui Caragiale i-a dedicat un volum de eseuri, „În ţara Miticilor. De 7 ori Caragiale”, şi o scrisoare dedicată ‘caragialofililor şi caragialofobilor”, în „Cartea întrebărilor”.

Evenimentul din 7 iunie se va desfăşura în sala de conferinţe a Institutul de Romanistică şi va fi deschis publicului larg. Conferinţa va avea loc în limba română, iar publicului prezent îi va fi pusă la dispoziţie o versiune pe compact disc în limba germană. Introducerea va fi făcută de Petrea Lindenbauer şi de Laura Cheie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close