Cine nu se înscrie pentru acreditare pierde dreptul de finanţare, susţine Ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a precizat, într-un interviu acordat Agerpres, că partea de clasificare a spitalelor a ţinut cont de competenţele spitalelor de zonele acoperite de pacienţii care vin dintr-o anumită zonă mai restrânsă sau mai largă, de dotările existente de personalul medical, în timp ce partea de acreditare urmăreşte, în primul rând, nivelul actului medical efectuat în acel spital.

„Când experţii, specialiştii CONAS, vor face această analiză în procesul de acreditare, pe lângă aspectele avute în vedere şi la clasificare vor analiza şi nivelul calitativ al actului medical.

Avem reglementare expresă în Legea 95 pe partea de acreditare cu termene foarte precise, şi aş atrage atenţia spitalelor care nu sau înscris pentru acreditare că mai este mai puţin de o lună până când expiră termenul la care trebuie depuse cererile de acreditare, iar Legea 95 este foarte clară că spitalele publice care nu se înscriu până la acel termen în procesul de acreditare pierd dreptul de a mai primi fonduri publice”, a subliniat ministrul Cseke Attila.

Ministrul Sănătăţii a atras atenţia, în context, că cine nu se înscrie pentru acreditare va pierde dreptul de finanţare.

El a menţionat că aproape jumătate dintre spitale s-au înscris pentru acreditare.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.