Mititelu (BCR): Retailul nu mai este starul de odinioară dar reprezintă o oportunitate pentru sistemul bancar

Retailul nu mai este starul de odinioară dar reprezintă în continuare o oportunitate, a declarat marţi, într-o conferinţă referitoare la sectorul de retail banking, Sorin Mititelu, director executiv al Direcţiei Dezvoltare Afaceri şi Produse Retail BCR.

„Ritmul nu mai este la fel de mare ca cel de odinioară. Sunt chiar ritmuri negative. Este o perioadă în care retailul, practic, se reaşează”, a mai spus Mititelu.
Potrivit acestuia, numărul persoanelor bancazizate este în uşoară scădere.

„Şi aici s-au mai aşezat lucrurile. Acum, la fel ca şi în ultimii doi ani, încrederea populaţiei se află la un nivel destul de scăzut. Retailul se află într-o situaţie uşor defavorabilă în piaţă iar această încredere scăzută se reflectă şi într-un apetit mai scăzut de cumpărare, de achiziţii de produse. Văzând toate astea putem crede că retailul pe piaţa românească nu are un viitor prea plăcut.

Citeste si:  Băncile din Balcani ar putea rezista la criza din Grecia

Totuşi retailul rămâne o mare oportunitate pentru piaţa românească, în condiţiile în care doar 55% din populaţia activă a României este bancarizată”, a explicat Mititelu.

Reprezentantul BCR participă, marţi, la o conferinţă dedicată sectorului de retail banking, organizată de FinMedia, cu sprijinul Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi Băncii Naţionale a României (BNR).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close