Spania: unul dintre „indignaţii” din Puerta del Sol câştigă 1,3 milioane de euro la loto

Unul dintre tinerii „indignaţi” care au manifestat timp de aproape patru săptămâni în Puerta del Sol din Madrid a avut surpriza de a constata luni că a câştigat un mare premiu la loto, de 1,3 milioane de euro, în timp ce se protesta în plin centrul oraşului, relatează AFP.

„Premiul de 1,3 milioane de euro a fost atribuit în acest week-end. Am încercat în zadar să-l contactăm pe câştigător în cursul zilei de duminică”, a arătat Ignacio Garcia, directorul Serviapuestas, site-ul de vânzare online al loteriei publice spaniole.

„Azi (luni), am reuşit în final să vorbim cu el şi ne-a spus că participa la protestul din piaţa Puerta del Sol, de aceea nu a putut să răspundă la telefon sau să-şi verifice mail-urile”, a adăugat acesta.

Fericitul câştigător este din Madrid şi are 34 de ani.

Tabăra din Puerta del Sol a fost instalată la 15 mai, în urma unei manifestaţii prin care protestatarii cereau regenerarea politică.

Această mişcare, spontană, a regrupat tineri, dar şi pensionari, şomeri sau salariaţi exasperaţi de şomaj – care afectează unul din doi spanioli cu vârsta sub 25 de ani -, de excesele capitalismului, de politicienii corupţi sau de sistemul electoral acuzat că nu lasă loc partidelor mici.

Tabăra din Puerta del Sol a fost ridicată în cursul nopţii de duminică spre luni. Alte manifestaţii sunt prevăzute în zilele următoare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.