EUR
4,85 RON
(-0.23%)
USD
4,34 RON
(+1.23%)
GBP
5,41 RON
(-0.1%)
CHF
4,56 RON
(+0.23%)
BGN
2,47 RON
(-0.03%)
BYN
1,68 RON
(+1.23%)
CAD
3,10 RON
(+0.67%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,68 RON
(-0.38%)
JPY
0,04 RON
(+1.07%)
CZK
0,18 RON
(+0.29%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Un bariton ieşean, pe podiumul de la Concursul Internaţional al Cântecului Liric din Burgundia

Baritonul Operei Naţionale Române din Iaşi, Ciprian Florin Marele, a câştigat locul al II-lea la Concursul Internaţional al Cântecului Liric din Burgundia, Franţa.

Potrivit unui comunicat de presă,concursul se bucură de notorietate, organizatorii susţinând că încă de la prima ediţie, în urmă cu 2 ani, au fost înscrişi 137 de candidaţi, reprezentând 28 de naţionalităţi, reuniţi în regiunea Burgundiei – un pol european al muzicii şi al artei vocale.

Obiectivul concursului este de a descoperi noi talente şi de a încadra tineri interpreţi ai genului liric în viaţa profesională. Florin Ciprian Marele mărturiseşte că, la ediţia din acest an, din luna mai, au fost înscrişi în jur de 75 de interpreţi.

„După două zile cu probe eliminatorii, au rămas doar 54 de concurenţi. În semifinale ne-am calificat doar 12, la care s-au adunat încă 18, admişi direct datorită faptului că aveau deja premii la concursuri internaţionale. Aşadar, în total am fost 30, iar în finală admişi doar 10.

Concurenţa a fost foarte mare, având în vedere că din cei 10 concurenţi cinci erau baritoni….Când s-au acordat premiile, am avut plăcuta surpriză să constat că eu câştigasem locul al II-lea, un premiu important pentru mine”, declară baritonul ieşean în comunicatul de presă.

Conform acestuia, premiul I a fost câştigat de Grigoryan Gevorg, din Rusia, iar cel de-al III-lea de Kim Je Ni, din Coreea. Premiul de încurajare a fost luat de Tatiana Probst.

Din juriu au făcut parte şi binecunoscutele artiste – mezzosoprana Viorica Cortez şi soprana Leontina Văduva.

Baritonul Ciprian Florin Marele este un interpret valoros al scenei lirice ieşene şi nu numai. A susţinut numeroase spectacole în ţară şi străinătate, interpretările sale bucurându-se de aplauze la scenă deschisă din partea publicului şi de aprecieri elogioase din partea criticii.

Palmaresul său cuprinde numeroase roluri, de la Belcore din „L’elisir d’amore” de G. Donizetti, Papageno din „Die Zauberflöte” de W. A. Mozart, Almaviva din „Le nozze di Figaro” de W. A. Mozart şi Enrico din „Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti, până la Zurga din „Les Pęcheurs de Perles” de G. Bizet, Guglielmo din „Cosi fan tutte” de W.A. Mozart, pentru ca apoi să-şi îmbogăţească repertoriul cu un rol de opera verista: Silvio din „I Paglici” de R. Leoncavallo.

De asemenea, Ciprian Florin Marele a interpretat Figaro din „Il barbiere di Sivigla” de G. Rossini, iar anul trecut, în octombrie, a avut rolul lui Don Giovanni după opera cu acelaşi nume a lui Wolfgang Amadeus Mo

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata