Atacul benzinăriilor automate

– Patru ex‑manageri Rompetrol şi‑au propus să creeze un nou jucător pe piaţa comerţului cu combustibili din România. Au început să împânzească ţara cu ­mini benzinării automate, vor să construiască o fabrică de biocombustibili la Brăila şi să amenajeze un chei pentru a putea transporta carburanţi pe Dunăre, scrie Moneyexpress.ro

„Prima benzinărie automată din ţară. Plăteşti direct la pompă”. Aşa suna un titlu de ziar românesc, din toamna anului trecut, de după conferinţa de presă de inaugurare a unui nou concept de benzinării pentru piaţa din România. AutoMat este – cum îi spune şi numele – o reţea de benzinării automate, adică fără personal, amplasate în parcările centrelor comerciale şi hipermarketurilor din ţara noastră. De la acea conferinţă de presă şi până în prezent, compania care a lansat proiectul – Bioromoil Automatic Stations (BAS) – a deschis deja 11 astfel de staţii, în centre co­merciale din Turnu Severin, Slatina, Târgu‑Jiu, Craiova, Brăila, Galaţi, Focşani, Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu. Până la sfâr­şi­tul anului 2011, planul este să ajungă la 30 şi în următorii trei ani, la 130, cam tot atât cât are MOL, de exemplu.

Citeste si:  Victor Ponta la Belgrad: România nu va invoca problema minorităţii româneşti în procesul aderării Serbiei la UE

Bioromoil SRL, compania care deţine BAS, există din 2007 în România şi anul trecut a realizat o cifră de afaceri de circa 70 de milioane de euro, din importul de biocarburanţi şi vânzarea lor către rafinăriile din România.

Potrivit Registrului Comerţului, compania Bioromoil SRL este deţinută în proporţie de 40% de omul de afaceri Vladislav Chetrar, originar din Republica Moldova, restul de 60% aparţinând unei companii înregistrate în Cipru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata