Chiulangiul Europei. Gigi Becali despre absenţele record din Parlamentul European: „Mă doare-n …de chestia asta”

– Eurodeputatul George Becali conduce detaşat în topul celor mai multe absenţe de la reuniunile Parlamentului European. Nu a participat nici la 30% din şedinţele de la Bruxelles ori Strasbourg.

Pe holurile Parlamentului European, apariţia românului George Becali nu poate trece neobservată, chiar atunci când locul este plin de lume. Doar că apariţiile lui sunt rare, scrie Adevărul.

Merge ţanţoş, însoţit de bodyguarzi impunători, care îl fac să pară şi mai mic de statură decât în realitate. Spectacolul merită văzut, cu atât mai mult cu cât că se produce rar. Este vorba de campionul absenţelor în Parlamentul European. Conform datelor puse la dispoziţie de organizaţia Votewactch, a fost prezent doar în 31 din cele 107 zile de plen câte s-au scurs de la alegerea sa. Coeficientul lui de prezenţă în Parlamentul European este de 29 la sută.

Becali îi priveşte „de sus” pe italianul Giuseppe Gargani (PPE), cu 50 la sută prezenţă, pe francezul Philippe de Villiers (Grupul Europa Naţiunilor), cu 55 la sută sau pe liberalul irlandez Brian Cowley ( totuşi, cel mai vechi reprezentant al ţării sale în PE), cu 56 la sută.

Acest dialog a avut loc în cursul zilei de marţi, 14 iunie, zi de lucru la Parlamentul European. Europarlamentarul George Becali se afla însă la Bucureşti:

Adevărul Europa: Domnule Becali, avem în faţă date potrivit cărora sunteţi europarlamentarul cu cea mai scăzută prezenţă, din delegaţia română, dacă nu chiar din întregul parlament European …

George Becali: Da, corect.

A.E.: Şi cum vă explicaţi acest lucru? Vrem să ştiţi că este un interviu destinat publicării…

G.B.: Cum să-mi explic? Nu

A.E.: Cum explicaţi acest număr mare de absenţe? Consideraţi că e normal? Noi vom scrie despre asta şi vrem să ştim şi opinia dumneavoastră.

G.B.: Puteţi să scrieţi ce vreţi voi. Mă doare-n p… de chestia asta.

A.E.: Domnule Becali, totuşi… Lipsiţi din Parlamentul European…

G.B.: Scrieţi ce vreţi!

A.E.: Deci pe dumneavoastră nu vă deranjează acest lucru?

G.B.: Scrieţi ce vreţi, n-auzi că nu mă interesează prostiile voastre?

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.