„Regele asfaltului” se îmbogăţeşte din penalităţi plătite de stat

Costel Căşuneanu are de luat 130.000 de euro de la Administraţia Străzilor, întrucât unitatea publică nu i-a plătit la timp lucrări executate. Nemulţumit că n-a primit la timp banii, Căşuneanu a dat în judecată Administraţia Străzilor şi a cerut penalităţi de întârziere, pe zi, de 0,15% din valoarea contractului informeaza Adevarul.ro.

Patronul firmei Pa&Co International, Costel Căşuneanu, supranumit „Regele Asfaltului” joacă dur în afacerile cu Administraţia Străzilor Bucureşti. De partea cealaltă, Adminsitraţia Străzilor susţine că lucrările nu au fost executate la timp, iar când au fost finalizate erau de mântuială. Tribunalul Bucureşti a admis o cerere făcută de avocaţii Pa&Co International şi a decis ca Administraţia Străzilor să plătească penalităţi de întârziere de 560.271 de lei (aproximativ 130.000 de euro).

Aceşti bani erau în contul unui contract de lucrări din octombrie 2007, prin care Pa&Co s-a angajat să execute şi să întreţină lucrări de reabilitare a infrastructurii pe străzile Mircea Eliade şi Schitu Măgureanu din Bucureşti. Valoarea contractului a fost de 11.140.374 de lei plus TVA (2,5 milioane de euro). Avocaţii „Regelui Asfaltului” au depus la dosarul din instanţă patru facturi, emise în perioada 2008-2009, şi plătite cu întârziere, dar şi mai multe procese-verbale prin care au fost recepţionate aceste lucrări.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.