Site .bucuresti? Va fi posibil din 2012

Agentia care reglementeaza domeniile de Internet a hotarat, luni, sa permita folosirea mai multor sufixe pentru numele site-urilor.

Astfel, vor putea fi utilizate nume care se vor termina, de exemplu, in .apple sau .google, pe langa cele terminate in .com sau .gov, relateaza Reuters.

„ICANN (agentia de reglementare – n.r.) a deschis sistemul de numire a domeniilor de Internet imaginatiei umane globale. Decizia de azi respecta dreptul grupurilor de a crea domenii in orice limba sau limbaj”, se arata intr-un comunicat publicat dupa intalnirea din Singapore a consiliului de administratie al ICANN.

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) a anuntat ca va primi aplicatii pentru noi sufixe incepand cu 12 ianurie 2012.

Potrivit expertilor in domeniu, marile corporatii si orasele vor fi printre primii care vor dori sa isi inregistreze domenii care se vor termina in propriul nume, rezultand in domenii de genul .bucuresti sau .newyork.

Aceasta miscare este vazuta ca o oportunitate a brandurilor sa aiba mai mult control asupra prezentei lor online si sa trimita vizitatorii intr-un mod mult mai direct catre parti ale site-urilor lor – dar este si un pericol totodata pentru aceia care nu profita de aceasta ocazie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.