EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Cine sunt cei care se pregătesc să interzică plantele medicinale în România?

– Din aprecierile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel mondial circa 3/4 din populaţie recurge la tratamente din medicina tradiţională, în care metodele fitoterapeutice ocupă un loc important.

De la formarea sa, poporul român a folosit hrană naturală şi „ierburi de leac”, adică plante medicinale. Dacii erau buni cunoscători ai acestor plante. Până la sfârşitul secolului al XIX-lea, medicina folosea remedii naturale, în cea mai mare parte de provenienţă vegetală. Primele medicamente moderne au fost obţinute tot din plante. În anul 1806 a fost obţinut în stare pură primul principiu activ vegetal – morfina din mac, scrie revista Atitudini.com.

După 2000 de ani, vin unii din Consiliul Uniunii Europene şi ne spun că plantele medicinale sunt periculoase şi că ar trebui îndelung cercetate ca nu cumva să aibă efecte adverse. Cine sunt aceştia? Sunt cei care au otrăvit o întreagă omenire cu aditivi alimentari, cu medicamente de sinteză şi cu vaccinuri. Tot ei ne spun că cerealele, fructele şi legumele naturale nu sunt suficient de bune şi că trebuie să le modifice genetic.

Cânepa – din care străbunii noştri făceau pânză şi sfoară, iar din seminţe, ulei – a ajuns pe lista drogurilor. Usturoiul riscă să ajungă şi el tot acolo. Prin Directiva Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene, plantele medicinale autohtone, cele pe care le folosim de mii de ani, trebuie să mai aştepte 15 ani ca să fie testate pe teritoriul Uniunii Europene.

Ei vor „dovezi bibliografice sau expertize care să ateste că produsul medicamentos în cauză sau produsul corespondent a fost utilizat în scopuri medicale pe parcursul unei perioade de cel puţin 30 de ani înainte de data cererii, incluzând cel puţin 15 ani în interiorul Comunităţii”. (vezi Directiva UE din 31 martie 2004 referitoare la produsele medicamentoase tradiționale din plante)

Urmează şi justificarea mincinoasă: „pentru că nu există o literatură ştiinţifică suficientă care să demonstreze utilizarea consacrată în scopuri medicale, cu o eficacitate recunoscută şi un nivel acceptabil de siguranţă.” Ei vorbesc despre siguranţă? Ei, care au făcut mii de victime prin vaccinuri? Când au introdus Gardasil-ul sau vaccinul împotriva gripei porcine, de ce nu au făcut mai întâi 15 ani de teste? Aceştia sunt cei care cer pentru plantele noastre medicinale 15 ani de teste europene…

Și dacă a venit vorba de siguranţă, să vedem care este siguranţa medicamentelor. Există şi specialişti sinceri; ei au ajuns la următoarea concluzie: „Nu există medicament «sigur». Toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient… există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiţii, nespecificate pe prospect”, menţionează medicamente.romedic.ro

Cei de la Consiliul Europei batjocoresc tradiţia noastră de 2000 de ani, zicând că „tradiţia îndelungată nu exclude posibilitatea existenţei unor îndoieli cu privire la siguranţa produsului şi prin urmare, autorităţile competente trebuie să aibă dreptul de a solicita toate datele necesare pentru evaluarea ino­cui­tă­ţii acestuia”. Suntem minţiţi în faţă: „Aspectul calităţii produsului medicamentos este independent de folosirea tradiţională a acestuia, de aceea, nu trebuie să se facă nicio derogare de la testele fizico-chimice, biologice şi microbiologice necesare. Produsele trebuie să respecte standardele de calitate prevăzute în monografiile farmacopeilor europene”.

Aceştia sunt cei care pun pe piaţă medi­ca­mentele otrăvitoare. Știaţi că cele mai multe medicamente produc şi agravează tocmai acele boli pentru tratarea cărora se prescriu? De exemplu:

AZT este recomandat de sistemul oficial pentru tratamentul bolnavilor de SIDA. Cercetările ştiinţifice serioase au arătat însă că AZT slăbeşte sistemul imunitar, grăbind astfel decesul bolnavilor de SIDA (vezi Dr. Louis de Brouwer, Mafia farmaceutică şi agro-alimentară, Ed. Excalibur, Bucureşti, 2007, p. 232-236).

Fosamax este prezentat ca medicament contra osteoporozei şi recomandat pentru prevenirea fracturilor la persoanele în vârstă. În realitate, el provoacă osteonecroză (moartea şi dezin­tegrarea ţesutului osos), crescând riscul de fractură (vezi , ).

Nexium este prescris pentru tratarea gastritei şi a ulcerului gastric. În realitate, el provoacă: gastrită, ulcer gastric, ulcer esofagian, hemo­ragie digestivă (vezi , ).

Thalidomida a fost recomandată în mod deosebit pentru liniştirea femeilor gravide. De ce tocmai pentru femeile gravide? Deoarece provoacă malformaţii congenitale grave la copii ale căror mame folosesc acest „medi­cament” (vezi ).

Paracetamolul este recomandat pentru tra­ta­rea virozelor. În realitate, el cauzează slăbirea sistemului imunitar. Dintre efectele negative ale paracetamolului menţionăm: encefa­lopa­tie, tulburări de coagulare a sânge­lui, dis­funcţii renale, pancreatită, miocardită, dimi­nuarea auzului, greaţă, dureri de stomac, lipsa poftei de mâncare, icter, hipernatremie, hipofosfatemie, hipoglicemie (vezi ).

Stilbestrolul a fost administrat femeilor gravide, considerându-se că acesta ar reduce riscul de complicaţii ale sarcinii. S-a dovedit însă că provoacă o tumoră rară vaginală la femeile tinere care au fost expuse la acest medi­cament; în plus, este teratogen (produce malformaţii congenitale). Prin urmare, nu previne complicaţiile sarcinii, ci le produce (vezi http://sciencebase.com/science-blog/diethyl-stilbestrol-des.html).

Nu vi se pare interesant? Și cei care promo­vează aceste medicamente fac mare gălăgie pentru ca plantele noastre medicinale să fie testate 15 ani, ca nu cumva să dăuneze cuiva…

În ceea ce priveşte hrana, am ajuns să con­sumăm chimicale şi organisme modificate genetic. Seminţe româneşti nu prea mai avem. Astăzi, în România, cu 4 milioane de hectare de teren necultivate si jumătate din staţiunile de cercetare în faliment, gogoşarii, roşiile si castraveţii din sere sunt din sămânţă turcească sau olandeză.

Înaintaşii noştri foloseau drept îngrăşământ, gunoiul de grajd. Acesta este un îngrăşământ complet, deoarece conţine elementele nece­sare plantelor, ca: azot, fosfor, potasiu, calciu şi numeroase microelemente. Avantajele folo­sirii gunoiului de grajd sunt:

–  măreşte permeabilitatea solurilor argiloase;

–  măreşte capacitatea solurilor nisipoase de a reţine apa;

–  afânează şi încălzeşte solurile reci;

–  corectează reacţia acidă a solului prin conţi­nutul mare în substanţe alcaline;

–  sporeşte conţinutul în humus şi îmbu­nă­tăţeşte structura solului;

–  este sursă de energie pentru micro­orga­nismele utile din sol;

–  este un îngrăşământ universal (pentru toate plantele);

–  are un efect îndelungat, fapt care permite aplicarea o dată la 3-4 ani.

În locul gunoiului de grajd se folosesc astăzi îngrăşăminte chimice periculoase. Aceste chi­micale ajung în hrana noastră. Alte chimicale periculoase sunt folosite ca pesticide, în loc să se combată dăunătorii prin mecanisme eco­logice (care utilizează prădători ai dăună­torilor) şi prin capcane cu feromoni. Există monografii excelente pe această temă. De ce sunt trecute sub tăcere? Cine sunt cei inte­resaţi de promovarea pesticidelor şi de îmbolnăvirea populaţiei? Cine sunt cei care produc organisme modificate genetic şi cu ce scop? Cine sunt cei care se pregătesc să interzică plantele medicinale, astfel încât să nu mai avem metode naturale de vindecare? La astfel de întrebări veţi găsi răspuns în cartea „Organismele modificate genetic şi distrugerea fitoterapiei româneşti”, de prof. Ioan Vlăducă, a cărei apariţie a fost anunţată pe 17 iunie de Fundaţia Justin Pârvu.


Citește și
4 Comentarii
 1. Ilica Flavius spune

  Foarte bun articolul,raspunsul e simplu sunt miliarde de EUR in joc si cei care detin puterea ar face orice pt bani inclusiv sa omoare populatia dar azi se face mai rafinat mai subtil suntem mintiti frumos, elegant si pusi cu fata la zid si executati de ce nu spunem lucrurilor pe fata, vacinul pt gripa porcina a fost un joc de interese, trebuia sa fie vandut iar o corporatie foarte mare a castigat enorm din manipularea maselor….

 2. Mihai P. spune

  Eu unul sunt anti medicamente. De ani de zile refuz sa iau medicamente pentru afectiuni minore (raceli, dureri de cap sau de dinti, etc.) Intotdeauna caut sa identific cauzele unei afectiuni si sa le elimin, in loc sa dau fuga la doctor sa-mi prescrie pumni de medicamente. Sunt sanatos tun si ma simt foarte bine chiar…

 3. tudor spune

  ne ramane sa mergem pe munte sa ne culegem singuri plantele.

 4. Seb spune

  Medicina a inceput cu plante si substante din natura. Cele care functioneaza au devenit medicamente, celelalte nu.
  S-a intamplat cam asa: s-a identificat o planta care are un anumit efect asupra oamenilor. Ingredientul activ este izolat, descris, testat si imbunatatit. Daca trece anumite teste si este si profitabil este produs si distribuit.

  Cum poti spune ca ai mai multa incredere in „intelepciunea populara” decat in stiinta? Cum poti spune ca preferi sa folosesti o fiertura despre care obiectiv nu stii nimic mai mult decat anecdote si experiente personale ale unora in defavoarea medicamentelor care sunt testate, produse in medii sterile, ale caror efecte sunt cunoscute.

  Este interesant de observat cum se manifesta ignoranta in vest prin teoriile New Age si cum se manifesta la noi prin teoriile Old Age :)))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata