NATO nu îşi poate permite să ucidă civili în Libia

NATO se joacă cu credibilitatea sa în Libia şi nu îşi poate permite riscul pierderilor de civili, a estimat luni ministrul italian al afacerilor externe Franco Frattini după un raid aerian ce a făcut potrivit Tripoli 15 morţi, dintre care trei copii.

„NATO se joacă cu credibilitatea sa. Nu ne putem asuma riscul de a ucide civili, este ceva ce nu merge absolut deloc”, a estimat el pe marginea unei reuniuni cu omologii săi europeni la Luxemburg.

„Carenţele de comunicare din partea NATO pun probleme, întrucât noi trebuie să contracarăm propaganda mediatică” a regimului de la Tripoli, a estimat el, citat de AFP.

„Acesta este un lucru la care NATO trebuie să se gândească”, a adăugat el.

NATO a efectuat luni un raid aerian asupra Sorman la vest de Tripoli, ce a făcut potrivit autorităţilor libiene 15 morţi, dintre care trei copii, în timp ce Alianţa atlantică, care pretinde că a vizat un obiectiv militar, a recunoscut două greşeli în acest weekend.

Duminică, ea a admis că a ucis din eroare civili într-o lovitură nocturnă la Tripoli, în timpul căreia au murit nouă persoane, dintre care cinci membri ai aceleiaşi familii.

Sâmbătă, Alianţa atlantică a trebuit să admită că a lovit accidental o coloană de vehicule ale rebelilor în regiunea Brega /est/ la 16 iunie.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.