EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Accidentul aviatic soldat cu 44 de morţi, în atenţia presei ruse

Potrivit ultimului bilanţ, 44 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic în Rusia, relatează presa de marţi (21 iunie 2011).

Un avion Tu-134 ce efectua cursa Moscova-Petrozavodsk s-a prăbuşit în noaptea de luni spre marţi în timpul manevrelor de aterizare, în condiţii meteorologice nefavorabile şi de vizibilitate zero.

Avionul mai avea de parcurs 700 de metri până la aerodrom, precizează Kommerrsant. Din 52 de persoane, câte se aflau la bord, doar opt au supravieţuit, între care şi un copil de zece ani.

Aparatul a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova la ora locală 22,30 şi ar fi urmat să aterizeze în Petrozavodsk (nord) la 00,04. Avionul s-a prăbuşit în condiţii de ceaţă şi vizibilitate proastă. Fuselajul aparatului s-a deteriorat şi a izbucnit un incendiu.

În cercetarea cauzelor accidentului, anchetatorii iau în calcul câteva versiuni: ceaţa densă şi neglijenţa serviciilor de pe aeroport. Din cauza întreruperii curentului, se spune că pista de aterizare a rămas fără lumină chiar în momentul în care Tu-134 efectua manevrele de aterizare.

„Era vizibilitate zero. Dacă ţinem cont de faptul că era o cursă de noapte, piloţii avea o misiune extrem de dificilă. Rămâne neclar de ce au decis să aterizeze în aceste condiţii”, a comentat un reprezentat al instituţiei aviatice.

Directorul aeroportului din Petrozavodsk a refuzat să comenteze informaţia potrivit căreia cauza accidentului a fost întreruperea curentului electric la aterizarea avionului notează portalul Gazeta.

Anterior, Comisia interstatală pentru aviaţie (MAK) a declarat că accidentul se putea produce ca urmare „a întreruperii resurselor ce asigurau aterizarea aeronavei”.

Compania aviatică RusAir, căreia îi aparţinea aparatul Tu-134, organizează curse charter în special pentru pasageri VIP, relatează Interfax.

De serviciile companiei se folosesc ruşi înstăriţi, pentru realizarea unor curse la orice oră – în Rusia şi în străinătate. Potrivit RIA Novosti, la bordul avionului se aflau un cunoscut arbitru de fotbal, Vladimir Pettai, şi un salvator suedez ce mergea la o conferinţă. Ei se află pe lista decedaţilor.

Postul de televiziune Vesti anunţă că au fost găsite cutiile negre ale aparatului şi că s-a început descifrarea acestora.

Se desfăşoară procedura de identificare a victimelor. Pasagerii nu trebuiau să zboare cu acest Tu-134, cursa trebuia să fie efectuată de o altă aeronavă, dar aparatul a fost înlocuit în ultimul moment din motive necunoscute.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata