FIFA a găsit dovezi copleşitoare privind tentativele de mituire ale lui Warner şi Bin Hammam

Comisia de etică a federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) susţine că este în posesia unor dovezi complete, convingătoare şi copleşitoare privind implicarea a doi înalţi oficiali, Mohamed bin Hammam şi Jack Warner, într-o tentativă de mituire care a dus la suspendarea celor doi.

Jack Warner, din Trinidad Tobago, a demisionat luni din funcţiile de vicepreşedinte al FIFA şi de preşedinte al confederaţiei CONCACAF, solicitând renunţarea la acuzaţiile de mituire şi a cerut să-i fie acordată ”prezumţia de nevinovăţie”.

Bin Hammam, preşedintele confederaţiei asiatice (AFC), care s-a retras din cursa pentru alegerile prezidenţiale ale FIFA, îşi susţine în continuare nevinovăţia.

Raportul comisiei de etică, care a fost văzut de Reuters, arată că Warner a iniţiat şi aranjat o întâlnire specială a lui Bin Hammam cu membrii Uniunii de fotbal a Caraibelor (CFU). Aici, indirect, fiecare membru al CFU a primit câte un plic cu 40.000 dolari, cu condiţia păstrării secretului.

Warner, susţine comisia de etică, ştia de aceste plăţi, singura lor explicaţie fiind că erau asociate cu alegerile prezidenţiale din 1 iunie. Bin Hammam se face vinovat de mituire sau de cel puţin tentativă de mituire.

Ambii acuzaţi susţin că nu au făcut nimic ilegal, iar Warner dezminte că ar fi luat parte la distribuirea de cadouri băneşti către membrii CFU.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata