Doi soldaţi morţi în Afganistan, cel mai greu război al trupelor spaniole

Doi soldaţi spanioli şi-au pierdut viaţa în urma unui atac al forţelor talibane în Afganistan, iar cotidienele spaniole scriu luni (27 iunie 2011) despre aceste fapte, comentând faptul că războiul din ţara asiatică este cel mai dur dus vreodată de trupele spaniole, dar că tragedia nu va afecta retragerea acestora mai devreme decât este prevăzut, între 2012 şi 2014, după cum a indicat ministrul spaniol al apărării, Carme Chacon.

Cea mai gravă ofensivă talibană împotriva misiunii spaniole provoacă doi morţi, scrie cotidianul El Pais, şi nu evită să atragă atenţia asupra faptului că atacurile teroriştilor par să se intensifice pe măsură ce se apropie data retragerii din Afganistan, al cărei început este prevăzut pentru vara anului viitor.

Citeste si:  Guvernul afgan "s-ar putea prăbuşi" după retragerea trupelor NATO în 2014

Un atac în care a fost folosită o bombă de peste 20 de kilograme a provocat moartea sergentului Manuel Argudín Perrino, de 34 de ani, şi a soldatului Niyireth Pineda Marín, o columbiană de 31 de ani.

Doi militari morţi în ofensiva talibană împotriva Spaniei, anunţă la rândul său şi cotidianul El Mundo, care precizează de asemenea că în atac a fost folosită cea mai mare cantitate de explozibil împotriva trupelor spaniole. Cotidianul spaniol mai scrie şi despre faptul că ministrul Chacon a recunoscut că misiunea militarilor spanioli din Afganistan este una dintre cele mai riscante din ultimele decenii.

Afganistan, cel mai dur război, titrează cotidianul ABC, care publică luni pe prima pagină şi fotografiile celor doi militari ucişi în atentatul din Afganistan. Cotidianul menţionat precizează că o bombă a talibanilor, cu peste 20 de kilograme de explozibil, a ucis doi soldaţi spanioli care patrulau într-un blindat, ridicând astfel numărul militarilor morţi în ţara asiatică, de la începutul misiunii, la 96.

Citeste si:  UE îşi prelungeşte misiunea de poliţie din Afganistan până la sfârşitul lui 2014

Doi soldaţi au murit, la doar două zile după ce Ministerul Apărării a negat că va trimite noi trupe în Afganistan, relatează cotidianul La Razon pe prima pagină, indicând că bomba de peste 20 de kilograme a explodat la trecerea unui convoi al trupelor spaniole, în apropiere de baza de la Qala-i¬Now.

Ziarul adaugă faptul că, deşi armata a mai cerut 300 de soldaţi în Afganistan, pentru a combate ofensivele talibanilor, ministrul Chacon a dat asigurări că în ţara asiatică nu vor mai ajunge alţi soldaţi spanioli.

Citeste si:  Majoritatea redactorilor şefi de la ziarul ''Le Monde'' au demisionat în bloc

Doi militari spanioli mor într-un atentat cu bombă în Afganistan, informează la rândul său cotidianul catalan El Periodico. Acesta precizează că alţi trei soldaţi au fost răniţi în urma exploziei bombei şi că ministrul Chacon recunoaşte că este cea mai grea misiune internaţională a trupelor spaniole, a căror retragere din Afganistan nu va fi însă grăbită de acest nou atac terorist.

Cotidianul La Vanguardia scrie de asemenea că ministrul spaniol al apărării a recunoscut că etapa finală a misiunii din Afganistan este la fel de periculoasă pentru trupele spaniole, anunţând că dna Chacon a ajuns la baza spaniolă din ţara asiatică pentru a repatria trupurile celor doi soldaţi morţi în urma atentatului de duminică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata