Nou termen în procesul Traian Băsescu – Dinu Patriciu la Judecătoria Sectorului 1

Judecătoria Sectorului 1 judecă miercuri procesul dintre preşedintele Traian Băsescu şi omul de afaceri Dinu Patriciu, termen la care instanţa urmează să vizioneze înregistrarea unei emisiuni din decembrie 2009 în care Traian Băsescu vorbeşte despre filmuleţul difuzat în campania electorală în care părea că ar lovi un copil.

Procesul în care Traian Băsescu îl acuză pe Dinu Patriciu că ar fi în spatele creării şi difuzării filmuleţului respectiv a fost repus pe rol în luna aprilie de către Judecătoria Sectorului 1, care a decis citarea părţilor, pentru a discuta noile probe depuse la dosar de avocaţii lui Dinu Patriciu.

Citeste si:  Băsescu: Nu mi-am pierdut speranţa că se mai pot face 300 de parlamentari şi vot uninominal curat

Pe 3 decembrie 2009, Dinu Patriciu l-a dat în judecată pe Traian Băsescu, solicitând daune de un euro pentru vătămarea drepturilor personale.

Preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată, la rândul său, pe omul de afaceri, pentru că imaginea sa ar fi fost vătămată prin difuzarea unei filmări în care este arătat cum ar lovi un copil, la un miting electoral la Ploieşti, în 2004.

Pe 28 noiembrie 2009, Traian Băsescu anunţa că va acţiona în judecată cotidianul „Gardianul” şi pe omul de afaceri Dinu Patriciu. „Pentru minciună şi trucarea unor filmări, îl dau în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul ‘Gardianul’. Fac acest lucru pentru că au prezentat un film trucat”, spunea Traian Băsescu.

Citeste si:  900 de trenuri de călători şi de marfă nu au circulat din cauza protestului spontan al angajaţilor

Cotidianul „Gardianul” a prezentat imagini din timpul unui miting organizat la Ploieşti, în timpul campaniei electorale din 2004, în care Traian Băsescu părea că ar lovi un copil.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close