Rusia şi NATO ar putea pune bazele unui sistem comun antiterorist privind transporturile

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat marţi (5 iulie) că Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia ar urma să aprobe anul viitor un sistem comun de securitate antiterorist privind transporturile, informează EFE.

„Anul viitor, întâi la Paris, apoi la Sankt-Petersburg, (Rusia) va adopta un sistem de elaborat în comun (cu NATO) şi destinat să protejeze gările şi aeroporturile”, a declarat Rasmussen.

Într-un discurs rostit în faţa studenţilor de la Academia Navală din Sankt-Petersburg, secretarul general al NATO a amintit de atentatul sinucigaş de pe aeroportul Domodedovo din Moscova de la 24 ianuarie, soldat cu 40 de morţi şi sute de răniţi, după care securitatea incintei a fost întărită.

Citeste si:  Dacia Sandero spulberă prejudecăţile din Ungaria

La sfârşitul lunii mai, Rusia şi NATO au participat împreună, pentru prima dată în istoria lor, la exerciţiul internaţional de căutare şi salvare de submarine denumit „Bold Monarch 11”, cel mai mare exerciţiu internaţional în acest domeniu.

La summitul istoric din 20 noiembrie de la Lisabona, NATO şi Rusia au convenit să coopereze în domeniul apărării antirachetă şi pentru pacificarea Afganistanului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close