Cum să câştigi 165 mil. euro numai din dosare şi fără să faci vreo construcţie

– Primăria Capitalei a pierdut procesul intentat de Costică Constanda, cel implicat în mult mediatizatul scandal imobiliar din Parcul Bordei, şi ar avea să-i plătească acestuia 165 milioane de euro.

Controversatul om de afaceri Costică Constanda, devenit celebru ca urmare a schimbului de terenuri Parcul Bordei – Satul Francez şi a litigiilor izbucnite pe marginea acestui caz, a câştigat ieri un proces de 165 mil. euro împotriva Primăriei Capitalei, o sumă record pentru instituţia condusă de Sorin Oprescu, reprezentând 15% din bugetul anual al acesteia, după cum subliniază Ziarul Financiar.

Citeste si:  Cătălin Zamfira, candidatul PP-DD la sectorul 3: Primăria va fi a doua mea locuinţă şi o casă pentru locuitorii sectorului

Omul de afaceri a făcut în 2007 un schimb de terenuri cu Primăria Capitalei, în urma căruia a renunţat la aproape trei hectare de pământ în Parcul Bordei şi a primit aproximativ aceeaşi suprafaţă în Satul Francez, unde dorea să construiscă un complex rezidenţial. Pentru că nu i s-a aprobat rapid  planul urbanistic zonal (PUZ) care să-i permită să ridice construcţiile, Constanda a dat în judecată primăria şi a cerut despăgubiri de 200 milioane de euro. Pe fond, instanţa i-a aprobat 165 milioane de euro, însă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de primărie.

Citeste si:  Băeşu (ANRP): Suma datorată de stat foştilor proprietari se va diminua, dacă vor fi identificate terenuri atractive
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close