EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Laszlo Borbely susţine că proiectul de lege privind taxa de poluare va fi aprobat de Guvern în această vară

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că proiectul de lege privind taxa de poluare, prin care se impune o reducere între 20 şi 30% a taxei auto, va fi aprobat de Guvern în această vară.

„Nu putem prin ordonanţă simplă (să fie adoptate modificările – n.r.) pentru că este vorba de lege organică, deci propunem un proiect de lege în Parlament. Sper să finalizăm cât de curând proiectul, pentru că Parlamentul e în vacanţă şi în procedură de urgenţă cerem să se discute în Parlament. (…) Legea trebuie adoptată mai întâi în Guvern. Proiectul este pe site-ul ministerului şi sper să fie finalizat cât de curând la nivelul Guvernului. Este un comitet interministerial care a căzut de acord de principiu. Va fi adoptat de Guvern în vara aceasta”, a afirmat ministrul.

Borbely a precizat că, deşi se doreşte discutarea legii în Parlament în regim de urgenţă, nu s-a depus o solicitare pentru o sesiune extraordinară a Legislativului.

De asemenea, el a precizat că în privinţa taxei de poluare poziţia ministerului este postată pe site şi înseamnă o reducere între 20 şi 30% a taxei auto faţă de luna decembrie 2010.
„Se vor returna banii pentru toţi cei care au plătit mai mult ca urmare a acelei componente noi care ne-a obligat în urma deciziei Curţii Europene ca la prima vânzare, la maşinile care sunt înmatriculate înainte de 2007, cumpărătorul să plătească taxa de primă înmatriculare. Aceasta este poziţia ministerului”, a subliniat Borbely.

Ministrul a mai spus că cei care au plătit în plus faţă de noul nivel al taxei de poluare ce urmează să fie reglementat vor primi diferenţele înapoi, în funcţie de solicitări.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata