Cartofii, legumele, citricele şi laptele au avut cea mai mare contribuţie la înregistrarea deflaţiei din iunie

Cartofii, alte legume şi conserve din legume, citricele şi laptele s-au ieftinit cel mai mult în iunie, având un aport semnificativ la deflaţia de 0,29% înregistrată în luna iunie, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.

Preţurile produselor alimentare au scăzut, în medie, cu 1,34% în iunie.

Cartofii s-au ieftinit cu 11,34%, alte legume şi conserve din legume cu 12,34%, citricele şi alte fructe meridionale cu 2,32%, fasolea boabe cu 0,87%, laptele cu 0,04% şi brânza cu 0,69%. Creşteri mai importante de preţuri s-au înregistrat la fructele proaspete – 2,19%, ouă – 0,50%, cafea 0,45%, margarină 0,41% etc.

Preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,19%. Cel mai mult s-au scumpit autoturismele şi piesele de schimb – 0,75%, combustibilii – 0,66%, cărţile, ziarele şi revistele 0,25% etc. Articolele medicale şi medicamentele s-au ieftinit cu câte 0,03%.

Tarifele serviciilor au înregistrat, pe total, o creştere cu 0,68%. Cel mai mult s-au scumpit tarifele pentru telefon – 2,01%, îngrijire medicală – 0,45% şi chirie – 0,42%.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.