Doliu în Rusia după naufragiul de pe Volga

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a decretat data de 12 iulie zi de doliu în Rusia în memoria victimelor naufragiului de pe fluviul Volga, în care şi-au pierdut viaţa peste 120 de persoane.

Steagurile vor fi coborâte în bernă pe întreg teritoriul Rusiei, iar în biserici vor avea loc slujbe de pomenire a celor decedaţi în urma scufundării navei de croazieră „Bulgaria”.

Pe malurile Volgăi, la Kazan, capitala Republicii Tatarstan, oamenii au început să aducă flori şi jucării, în memoria copiilor care nu au putut fi salvaţi, relatează postul de televiziune Vesti.

Pe nava ce efectua duminică o călătorie între oraşele Bolgar şi Kazan, în Rusia centrală, se aflau 205 persoane, potrivit ultimelor informaţii furnizate de Ministerul pentru situaţii de urgenţă din Tatarstan. Pe liste figurează 209 persoane, dar la bordul navei au fost 205, întrucât patru persoane au renunţat la excursie, precizează portalul newsru.com. Dintre acestea, 79 au supravieţuit tragediei, fiind salvate de o ambarcaţiune ce trecea prin zonă în momentul naufragiului.

Astfel, bilanţul victimelor ar depăşi 120 de persoane. Scafandrii au ridicat deja peste 60 de cadavre de pe epava navei, scufundată la o adâncime de 20 de metri în Volga. Ei au constatat prezenţa trupurilor a 30-40 de copii, care au rămas pe navă.

Naufragiul a fost provocat de o serie de neglijenţe, în legătură cu care preşedintele Medvedev şi-a exprimat indignarea. Nava a pornit în călătorie având o defecţiune la motor şi fiind supraîncărcată – capacitatea ei era de 120 de locuri pentru pasageri, dar pe vas au fost luaţi 205 oameni.

Preşedintele Dmitri Medvedev, o serie de şefi de stat şi-au exprimat compasiunea faţă de rudele victimelor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata