Nivelul de malnutriţie al copiilor din Somalia, cel mai ridicat din lume

Nivelul de malnutriţie severă al copiilor din Somalia aproape că s-a dublat din martie şi este în prezent cel mai ridicat din lume în ţara confruntată cu decenii de violenţe şi actualmente cu o secetă foarte gravă, a avertizat miercuri Crucea Roşie, citată de France Presse.

„Starea nutriţională a copiilor sub cinci ani din centrul şi sudul Somaliei este foarte îngrijorătoare”, a explicat Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) într-un comunicat. „Nivelul de malnutriţie a atins un nou vârf şi este actualmente cel mai ridicat din lume”, precizează comunicatul, subliniind că în anumite părţi din Somalia „numărul copiilor care suferă de malnutriţie acută severă aproape că s-a dublat din martie”.

Citeste si:  LICRIS TRANS SRL - notificare privind deschiderea procedurii de faliment

Această „creştere spectaculoasă a cazurilor de malnutriţie” afectează mai ales regiunile agricole Bay şi Lower Shabelle, considerate „grânarul” ţării. Acolo, „aproape 11 la sută dintre copiii sub cinci ani suferă de malnutriţie acută severă”, a explicat coordonatorul pentru securitate şi probleme economice al Crucii Roşii în Somalia, Andrea Heath, citată într-un comunicat.

Aceste rezultate (bazate în special pe datele colectate de la 39 de clinici şi 18 centre de nutriţie terapeutică ambulatorie) arată faptul că populaţia nu mai este în măsură să facă faţă secetei care loveşte ţara pe lângă „conflictele armate şi alte violenţe”.

Citeste si:  Posibilul "divorţ" dintre Beijing şi Teheran

Persoanele cele mai afectate sunt agricultorii şi crescătorii de animale, care se confruntă cu recolte sărace şi nu mai au hrană pentru animale, în contextul în care preţurile alimentelor au crescut, a subliniat CICR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close