EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Ultima modă pentru a combate căldura în Japonia: gelurile răcoritoare!

În Japonia au căpătat o mare popularitate spray-urile şi gelurile răcoritoare pentru a face faţă temperaturilor înalte.

Într-un moment în care ne apropiem de perioada cea mai fierbinte al verii, japonezii s-au grăbit să demonstreze noi forme de a combate căldura tipică acestui anotimp, notează miercuri (13 iulie 2011) ziarul La Razon.

Undeva la mijloc între invenţie ştiinţifică şi modă estivală, vine din Japonia o metodă care ajută la diminuarea senzaţiei de căldură. Este vorba de o nouă gamă de spray-uri, creme şi geluri cu „efect de frig”.

Sunt prezentate în tuburi de aerosol şi au înregistrat deja un mare succes pe piaţa niponă. Ideea, pe de altă parte, se bazează pe economisirea energiei – în acest caz aerul condiţionat şi alte sisteme costisitoare sau poluante – notează fabricanţii şi noii adepţi ai acestor noi aerosoli.

Produsul vedetă se numeşte „Hokkyoku Monogatari” (în traducere Povestiri de la Polul Nord) şi acţionează atunci când este aplicat pe piele. Produsul se prezintă sub forma unei spume modelabile, care poate lua forma unei brăţări, sau a unui colier şi are efect refrigerant.

Un alt mare succes al verii este „Flacăra de gheaţă” şi este o altă soluţie pentru a combate căldura. Se prezintă sub formă de gel şi se aplică pe pielea celui care îl foloseşte, care experimentează imediat o senzaţie de frig de până la 9 grade. Gelul se usucă după câteva secunde. După cum informează producătorul, are miros de citrice proaspete şi poate fi folosit ca deodorant.

Există însă şi unele contraindicaţii. Cremele cu „efect de frig” au o mare răspândire printre sportivi, dar sunt utilizate şi de produsele cosmetice pentru a combate, de exemplu, celulita. Totuşi utilizarea lor trebuie să fie moderată şi cu mare grijă.

„Am folosit crema pe picioare, braţe şi pe spate şi am simţit deodată că îmi este atât de frig, încât a trebuit să fac imediat un duş fierbinte şi să mă bag în pat, sub pătură. A fost groaznic, groaznic”, scrie un utilizator pe un forum pe Internet, specializat în astfel de produse.

Un efect întâlnit frecvent printre cei care recurg la această gamă de produse. Prin urmare, ei sunt atenţionaţi să aplice o cantitate mică de cremă, spumă sau gel şi, în principal, doar pe o porţiune din corp.

Citește și
1 Comentariu
  1. Anca spune

    Interesant, ar fi bune si pentru Bucurestiul cuprins de canicula. Sper sa le aduca si pe la noi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata