PDL va câştiga alegerile mergând pe teza raţionalităţii şi nu a populismului, susţine Premierul Boc

PDL va câştiga alegerile mergând pe teza raţionalităţii faţă de oameni, a declarat liderul democrat-liberal Emil Boc, joi seară, la o emisiune tv, precizând că scăderea USL sub 50% în anumite sondaje reprezintă o dovadă că românii n-au căzut în capcana populismului.

Întrebat dacă PDL e hotărât să nu cedeze deloc populismului, chiar riscând să piardă alegerile, preşedintele PDL şi-a exprimat convingerea că partidul pe care-l conduce va câştiga viitoarele alegeri ‘mergând pe teza raţionalităţii faţă de oameni’.

‘Poate în 2010 a fost foarte greu ca oamenii să înţeleagă, noi aveam datele şi le ştiam, dar pentru românul care a pierdut un leu la salariu, sau mai mulţi lei la alţii care au pierdut beneficii sociale era greu să le înţeleagă. (…) E datoria noastră să spunem lucrurilor pe nume şi să ne asumăm şi măsuri nepopulare.

Văzând ce se întâmplă în lume şi nu în ţări de mâna a doua, ci în ţări de prim rang a UE până la urmă raţiunea va învinge populismul şi vor prefera să meargă pe mâna unor oameni care le asigură un viitor, chiar dacă nu spectaculos, dar sigur şi nu vor merge pe mâna unor politicieni care promit marea cu sarea, n-au acoperire, şi ne-au demonstrat în 2008 că au dus ţara pe marginea prăpastiei’, a declarat Emil Boc.

Ce ar fi fost România dacă mergea pe mâna lui Antonescu şi Ponta?, a spus în completare Emil Boc.

‘Am speranţa că astăzi, chiar dacă suntem nepopulari, în cele din urmă când se va vedea întreaga pădure şi nu doar copacii atunci vor merge pe mâna acelor politicieni care sunt prudenţi şi dau doar atât cât îşi poate permite economia’, a adăugat premierul.

Referitor la sondajele recente, care arată că PDL are în continuare un scor incofortabil în ceea ce priveşte opţiunea de vot, Emil Boc a replicat: „M-am uitat la faptul că USL a coborât sub 50% în unele sondaje”.
‘Asta este dovada, pentru mine, de raţionalitate din partea românilor. Că n-au căzut în patima populismului lui Ponta şi Antonescu pentru că şi-au dat seama că vând iluzii. (…)

Coborârea USL-ului sub 50% deschide calea directă pentru actuala Coaliţie să-şi continue guvernarea. Sunt vreo două-trei sondaje care confirmă căderea USL sub 50% şi mai este un an şi ceva până la alegeri şi noi nu vom cădea în patima populismului’, a conchis preşedintele democrat-liberal pe marginea acestui subiect.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata