Procurorii DIICOT efectuează percheziţii în dosarul falimentării Rodipet

 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală efectuează vineri mai multe percheziţii la sediul şi punctele de lucru ale SC Libarom Agri SRL şi la locuinţa administratorului libanez al firmei, Baaklini Said.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, la cele nouă percheziţii domiciliare procurorii ridică mai multe documente financiare contabile şi alte mijloace materiale de probă utile în soluţionarea cauzei.
Această acţiune este o continuare a anchetei în dosarul privind activitatea infracţională a mai multor învinuiţi prin intermediul SC Rodipet SA, actualmente SC Network Press Concept SA.

Citeste si:  BULETINUL INSOLVENŢEI - 12 aprilie 2010 (2792)

La desfăşurarea acţiunii participă ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti şi ai Jandarmeriei Române.

Procurorii DIICOT susţin că fraţii Awdi Hassan şi Awdi Mehdi, patronii Rodipet, au creat acestei societăţi un prejudiciu de 35,5 milioane de euro.

În urmă cu un an, în iunie 2010, procurorii DIICOT au pus sechestru asigurator pe 25 de imobile, din care cinci hoteluri, peste 150 de autovehicule şi utilaje şi au efectuat 24 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Constanţa şi Ilfov pentru a documenta activitatea grupului infracţional organizat ce a avut ca scop însuşirea, folosirea şi traficarea activelor SC Rodipet SA. Tot atunci s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de nouă persoane.

Citeste si:  Premierul Emil Boc: În 2012 se va păstra impozitarea suplimentară pentru cei cu mai multe proprietăţi

Potrivit DIICOT, cercetările efectuate până la acea dată au stabilit că în perioada post-privatizare, începând din 2003, administratorii Rodipet au dus o politică de falimentare a societăţii, care s-a soldat cu un prejudiciu de 35,5 milioane euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close