Un fost militar american găsit vinovat de uciderea a 11 femei

Un fost militar a fost declarat oficial vinovat, vineri, de uciderea a 11 femei, ale căror cadavre au fost descoperite în casa acestuia şi în grădină, în Cleveland (Ohio, nordul SUA), în momentul arestării sale în octombrie 2009, relatează AFP.

La capătul unui proces care a durat trei săptămâni, juraţii tribunalului penal din Ohio au dat verdictul după trei zile de deliberări, reţinând împotriva lui Anthony Sowell 82 de capete de acuzare, printre care răpire, viol, profanare de cadavre, furt şi tentativă de omor.

Citeste si:  Recesiune cu faţă masculină: Lumea va fi condusă de femei

Fostul militar riscă pedeapsa cu moartea: juraţii se vor pronunţa în legătură cu acest lucru la 1 august.

Această afacere macabră a generat mai multe semne de întrebare în ceea ce priveşte responsabilitatea autorităţilor, care n-au depistat nimic, deşi au fost alertate de mai multe ori.

Victimele erau numai femei de culoare, sărace, care aproape că trăiau numai pe străzi, ceea ce explică în parte faptul că dispariţia lor a trecut neobservată.

După mai multe sesizări rămase fără urmare, poliţia a hotărât în final să percheziţioneze casa lui Sowell, după ce o femeie le-a povestit că, în septembrie 2009, acesta a atras-o în casa lui, a violat-o şi a încercat s-o ştranguleze, dar ea a reuşit să fugă.

Citeste si:  Donald Trump afirmă că Jeremy Corbyn este "rău" pentru M.Britanie/Liderul laburist denunţă ingerinţe

Două cadavre se aflau în stare de descompunere pe un pat de la etajul casei, alte opt cadavre au fost descoperite în casă şi în grădină, precum şi un craniu într-o găleată.

Anthony Sowell, 51 de ani, s-a instalat în Cleveland după ce-a părăsit armata în 1985. Cinci ani mai târziu, era condamnat pentru violarea unei femei însărcinate. După ce-a fost eliberat, în 2005, s-a reîntors în vechea lui casă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close