Banca Mondială va aloca 500 de milioane de dolari pentru Cornul Africii

 Banca Mondială (BM) va aloca 500 de milioane de dolari (348 milioane de euro) pentru acordarea de ajutoare ce vor fi folosite în combaterea secetei cu care se confruntă Cornul Africii.

Suma de 500 de milioane de dolari se adaugă altor 12 milioane de dolari puse deja la dispoziţie de instituţia financiară, transmite BM într-un comunicat, citat luni de agenţia de ştiri EFE.

Anunţul cu privire la acordarea ajutorului financiar a fost făcut în timp ce la Roma a debutat reuniunea urgentă organizată de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), la cererea guvernului francez, în calitate de preşedinte prin rotaţie al G-20. Reuniunea are ca scop analizarea crizei umanitare care a izbucnit în Cornul Africii.

Citeste si:  Investiţiile străine în China au scăzut în 2009

‘Acordarea unui ajutor imediat şi recuperarea zonelor afectate sunt principalele priorităţi la ora actuală. Este important să se acţioneze rapid, pentru a diminua suferinţa oamenilor afectaţi de secetă. De asemenea, trebuie găsite soluţii pe termen lung, pentru a se asigura unui proces de recuperare economică’, a declarat preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick.

În comunicatul transmis presei, Banca Mondială avertizează că ‘este important ca ţările din Cornul Africii să fie pregătite pentru perioadele de secetă ce vor urma, din cauza efectelor schimbărilor climatice’.
Potrivit datelor puse la dispoziţie de FAO, criza actuală afectează în totalitate Cornul Africii, inclusiv Kenya şi regiunea Karamoja din Uganda.

Citeste si:  Mii de turişti au fost în Poiana Braşov în primele cinci zile ale anului

Organizaţia ONU pentru alimentaţie şi agricultură (FAO) a convocat pentru luni la Roma o reuniune de urgenţă pentru a veni în ajutorul a 12 milioane de persoane afectate de secetă şi pentru a stopa o foamete ucigaşă, informează AFP.

Potrivit ONU, zeci de mii de persoane au murit în ultimele săptămâni, victime ale secetei care afectează toată regiunea: Somalia, Etiopia, Kenya, Djibuti, Sudan şi Uganda.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata