EUR
4,83 RON
(+0.01%)
USD
4,47 RON
(+0.15%)
GBP
5,48 RON
(+0.12%)
CHF
4,58 RON
(+0.01%)
BGN
2,47 RON
(-0.08%)
BYN
1,73 RON
(+0.15%)
CAD
3,14 RON
(+0.77%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,68 RON
(+0.37%)
JPY
0,04 RON
(+0.12%)
CZK
0,17 RON
(+0.42%)
INR
0,06 RON
(+0.37%)

 

Lukoil nu mai poate produce combustibili în Bulgaria

Agenţia vamală din Bulgaria a emis o decizie prin care a retras licenţa de operare a depozitului de produse petroliere Neftochim Burgas şi a terminalului petrolier Rosenets (ambele proprietăţi ale companiei Lukoil Bulgaria), a anunţat miercuri postul de televiziune bTV.

Directorul Agenţiei vamale din Bulgaria, Vanyo Tanov, a confirmat informaţia explicând că în urma acestei decizii Lukoil va fi nevoită să îşi oprească operaţiunile din Bulgaria deoarece nu mai poate produce combustibili. Oficialul a explicat că decizia a fost luată din cauză că societatea nu a instalat dispozitive care să trimită date despre vânzările sale direct la Agenţia naţională pentru venituri. ‘Atunci când compania va respecta toate cerinţele legii, poate depune o cerere pentru o nouă licenţă’, a declarat Vanyo Tanov.

Expertul financiar Emil Harsev a avertizat că Bulgaria se poate aştepta la o majorare a preţului combustibililor, având în vedere că în urma deciziei autorităţilor va fi oprită singura rafinărie din Bulgaria. Potrivit lui Emil Harsev, decizia Agenţiei vamale înseamnă că rafinăria de la Burgas nu mai poate primi petrol şi în consecinţă trebuie să-şi oprească producţia.

Grupul petrolier rus Lukoil deţine patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior, respectiv în Ucraina, Bulgaria şi România – rafinăria Petrotel. De asemenea, LukOil deţine pachete mari de acţiuni la o rafinărie din sudul Italiei şi la una din Olanda.

Lukoil a cumpărat rafinăria Petrotel Teleajăn în 1998, iar în urma unei modernizări majore s-a stabilit capacitatea de prelucrare la 2,4 milioane tone de ţiţei pe an. În România, Lukoil deţine o rafinărie, 300 de benzinării şi opt depozite de carburanţi, cota sa fiind de 25 la sută din piaţa locală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata