Festivalul de film de la Sarajevo s-a încheiat în prezenţa surpriză a Angelinei Jolie

Festivalul de Film de la Sarajevo, născut în 1995 în timpul asediului oraşului şi care s-a impus în Balcani ca o manifestaţie de care trebuie să se ţină seama, şi-a închis sâmbătă a 17-a ediţie cu prezenţa surpriză la ceremonie a Angelinei Jolie şi a lui Brad Pitt.

Actriţa americană a sosit la Sarajevo cu puţin timp înainte de ceremonia oficială de închidere a festivalului, însoţită de partenerul ei.

„Este atât de minunat să fiu aici… Suntem foarte onoraţi că am fost invitaţi la festival”, a declarat Angelina Jolie în faţa presei care o aştepta pe covorul roşu din faţa teatrului.

Sute de locuitori ai oraşului Sarajevo şi fani ai actriţei s-au adunat în piaţa din faţa teatrului în speranţa de a o vedea pe vedeta festivalului.

Sosirea surpriză a vedetei de la Hollywood nu a fost anunţată în programul festivalului de film de la Sarajevo /SFF/ şi organizatorii au făcut anunţul chiar înainte de începerea ceremoniei oficiale de închidere.

În timpul ceremoniei, directorul SFF, Mirsad Purivatra, i-a înmânat Angelinei Jolie un premiu special al festivalului, „Inima de Onoare a Sarajevo”.

„Se atribuie în această seară Inima de Onoare unei mari artiste, nu numai pentru cariera ei în lumea filmului, dar şi pentru angajamentul său particular în viaţa reală”, a declarat Purivatra.

Aceasta este a treia vizită a Angelinei Jolie în Bosnia din aprilie 2010. Ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi /UNHCR/, actriţa a vizitat Bosnia de două ori anul trecut pentru a se întâlni cu refugiaţi ai războiului intercomunitar din Bosnia /1992-95/, aminteşte AFP.

Foarte emoţionată, după lungi aplauze ale invitaţilor la ceremonia de decernare, Angelina Jolie a spus că este „foarte fericită” să fie la Sarajevo, „un oraş uimitor”.

Actriţa vedetă a turnat în octombrie şi noiembrie 2010 un film, aşteptat în curând pe ecrane şi având ca temă o poveste de dragoste pe fundalul războiului din Bosnia. Ea a angajat atunci actori din ţări ale fostei Iugoslavii. Acesta este primul film al Angelinei Jolie ca regizoare.

SFF, devenit principal eveniment cinematografic din Balcani, are ca obiectiv promovarea tinerelor talente din regiune.

Opt filme de lung metraj realizate de cineaşti din regiune au fost prezentate în competiţie în acest an, dintre care şapte în premieră.

Premiul pentru cel mai bun film /25.000 euro/ a fost atribuit austriacului Karl Markovics pentru „Atmen” al cărui actor principal Thomas Schubert a primit premiul pentru cel mai bun actor la festival.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.