MB: Numele Cameron şi Nick şi-au pierdut foarte mult din popularitate

După ce a avut de înfruntat una după alta problemele legate de reducerea cheltuielilor publice, cele legate de sincopele economiei şi scandalul interceptărilor mesajelor telefonice, iată că premierul britanic trebuie să înfrunte şi o altă problemă, de această dată de imagine: din ce în ce mai puţini părinţi britanici îşi mai botează copiii cu numele Cameron, conform publicaţiei The Daily Telegraph.

Din ce în ce mai puţin părinţi aleg numele Cameron pentru copiii lor, după primele 7 luni în care premierul David Cameron s-a aflat la conducerea coaliţiei conservatoare, iar popularitatea sa pe coridoarele maternităţilor este în continuă scădere.

Citeste si:  Medvedev a cedat în faţa popularităţii lui Putin

Conform Biroului Naţional pentru Statistică din marea Britanie, în 2010 doar 1.191 de băieţei au primit numele Cameron, acest nume ajungând pe un modest loc 61 în topul popularităţii în Anglia şi Ţara Galilor. În cursul anului 2008 acest nume deţinea un onorabil loc 46 în topul popularităţii, fiind oferit unui număr de 1.627 de băieţei.

Probabil ca o reflexie a realităţilor socio-economice dure şi a inevitabilei eroziuni de imagine asociată prezenţei la guvernare, liderul democrat-liberal Nick Clegg, a căzut chiar mai rău decât David Cameron. Doar 15 băieţei au primit numele Nick în cursul anului trecut, iar 448 au primit numele în forma sa completă, Nicholas, mult mai puţini decât în anii dinainte ca Nick Clegg să fie numit vicepremier.

Citeste si:  Rupert Murdoch isi vinde canalele TV din Bulgaria si estul Europei

Justine Roberts, co-fondatoare a unui site pentru noii părinţi, Mumsnet, este de părere că a devenit ‘puţin stânjenitor’ pentru părinţi să fie văzuţi că îşi numesc copiii după oameni politici.

În topul popularităţii, pentru al doilea an consecutiv, numele Oliver şi Olivia s-au plasat pe primul loc în Anglia şi Ţara Galilor. Numele Jack, care a ocupat timp de 14 ani primul loc în topul preferinţelor, a coborât pe locul doi în clasamentul numelor de băieţi pentru anul 2010.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close