Palatul regal din Norvegia s-a aflat printre ţintele lui Breivik

Palatul regal din Norvegia şi sediul Partidului Laburist figurau de asemenea pe lista ţintelor extremistului Anders Behring Breivik, relatează sâmbătă tabloidul Verdens Gang (VG), preluat de AFP.

„Pe parcursul interogatoriului, el a declarat că intenţiona să atace şi alte obiective, dar că la 22 iulie nu ţintea decât sediul guvernului şi Utoeya”, insula unde tinerii laburişti se aflau într-o şcoală de vară, a afirmat procurorul Paal-Fredrik Hjort Kraby pentru VG.

Conform cotidianului citat, palatul regal era una dintre ţinte datorită valorii sale simbolice, în timp ce sediul laburiştilor era vizat din cauza rolului jucat de partid, potrivit lui Breivik, în instaurarea unei societăţi multiculturale dispreţuite de atacator.

Citeste si:  30 septembrie 2010, termenul-limită de predare a carnetelor de muncă

„Nu vreau să comentez numărul sau felul ţintelor pe care le avea în minte. Sunt ţinte evidente pentru un terorist, iar ideea este a a lovi guvernul”, a adăgat procurorul.

Poliţia norvegiană nu a putut fi contactată pentru moment pentru a comenta informaţia.

Atacurile de la Oslo şi Utoeya s-au soldat cu 77 de morţi. Anders Behring Breivik a recunoscut că este autorul celor două atentate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close