EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,10 RON
(-0.05%)
GBP
5,38 RON
(-0.18%)
CHF
4,49 RON
(-0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.13%)
BYN
1,67 RON
(-0.26%)
CAD
3,09 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,94 RON
(+0.13%)
JPY
0,04 RON
(+0.49%)
CZK
0,19 RON
(-0.24%)
INR
0,06 RON
(-0.42%)

Patriciu: Euro e pe moarte, BNR greşeşte că are ca ţintă adoptarea euro

– Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că Banca Naţională a României (BNR) face o mare greşeală stabilind ca ţintă adoptarea euro, monedă despre care spune că „va muri”, informează Realitatea.net

Omul de afaceri DinuPatriciu susţine că euro va muri mai devreme sau mai târziu.

„Euro va muri, nu ştiu cât mai are de trăit, asta depinde de sumele pompate din banii contribuabililor, până când aceştia se vor plictisi în tot felul de ajutorări falimentare(…)Banca Naţională face o foarte mare greşeală stabilind ca ţintă adoptarea euro, face o foarte mare greşeală luptându-se cu balaurul inflaţiei zi de zi, de 20 de ani”, a precizat Patriciu.

Potrivit acestuia, introducerea monedei unice a fost o măsură „abuzivă, inutilă şi nocivă”.

„Adoptarea monedei unice nu numai că a fost o măsură prematură, a fost abuzivă, inutilă şi nocivă. După introducerea monedei euro s-a produs un decalaj de competitivitate între nordul şi sudul continentului. Nu poţi pune culturi diferite sub aceeaşi umbrelă monetară…Producându-se această diferenţă de competitivitate pornită de la diferenţe de tradiţii şi de cultură, niciodată un grec, un român, un italian sau un spaniol nu va avea aceeaşi productivitate ca şi un neamţ”, a spus omul de afaceri.

Grecia nu va fi salvată nici în 300 de ani, nu în 30 de ani. Greşeala fatală a Greciei a fost adoptarea euro, pentru că este o unitate de măsură falsă faţă de modul ei de a produce. Când citesc despre situaţia din Grecia văd situaţia din România de azi, pentru că exact de aceleaşi racile suferim şi noi(…)Noi am avut norocul că am fost foarte săraci. Dacă politicienii ar fi avut de unde să fure cum au avut în Grecia, ajungeam în aceeaşi situaţie”, a menţionat Patriciu.

Citește și
1 Comentariu
  1. vitali spune

    … Indiferent de particularitatile culturale,confesionale,vietei politice -economia competitiva ramine o notiune (la unii o realitate) certa. Cu alte cuvinte 1 metru = 1 metru… Si d-nul …Paa… afirma ca … fals fundamentul matematic al monedei €… ce …ar… fi … sa … afirme asta in fata Europarlamentului ? … ,…si cu Grecia, iarasi … 300 ani … salvata… …. …complicate afirmatii. P.S. Nu va doresc norocul de a fi sarac.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata