Imagine rară: scafandru, aproape să fie „aspirat” de un rechin-balenă

– Un fotograf a surprins o scenă memorabilă: un scafandru în timp ce era cât pe ce să fie înghiţit de un rechin-balenă care mânca.

Fotograful Mauricio Handler a condus recent un grup de fotografi în Mexic, în Insula Mujeres, unde, anual, peste 600 de rechini-balene vin la un ospăţ general. Fotografii au intrat în apă şi au surprins, cu cea mai avansată tehnologie fotografică, instantanee cu grupul de peşti.

Un scafandru a fost pe punctul de a fi înghițit de un rechin balenă în apele mexicane, din jurul insulei Mujeres, în timp ce uriașul pește se hrănea. Rechinul îşi umplea gura cu apă, urmând să lase apoi apa să se scurgă prin branhii, filtrând mâncarea.

Citeste si:  Alejandro Toledo, arestat în SUA

Rechinul balenă, cel mai mare pește al mării, este incredibil de docil și nu a reprezentat niciun pericol pentru scafandrul care a reușit să scape din calea lui și a continuat să se bucure de prezența extraordinarelor animale.

Rechinul balenă își poate deschide gura până la 1,5 metri lărgime, el având până la 350 de rânduri de dinți. În ciuda mărimii, acești gigantici pești nu pun în pericol siguranța scafandrilor, scrie dailymail.co.uk.

Acest peşte, Rhincodon typusse sau rechinul-balenă, se hrăneşte cu vertebrate, calmari, organisme care plutesc prin apă, fitoplancton, plancton şi alge. E cel mai mare peşte din lume, trăieşte în zonele cu climă caldă sau tropicală şi nu este o specie agresivă, hrănindu-se filtrând particulele de mâncare din apă.

Citeste si:  Leul se apreciază pe piaţa interbancară în raport cu francul
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata