EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Vacanţa parlamentară în atenţia presei italiene

Propunerea de a se renunţa la vacanţa parlamentară, făcută de partidul Ligii Nordului, a fost primită cu entuziasm de opoziţia de centru-stânga anunţă presa italiană.

Liderii partidelor au invitat părţile sociale la o tabără estivală de dezbateri.

Politicienii ar putea renunţa la concediu pentru a avea întâlniri cu reprezentanţii sociali, anunţă cotidianul Corriere della Sera. Liderii partidelor din opoziţia de centru-stânga, Pierluigi Bersani /Partidul Democrat/ şi Pier Ferdinando Casini /Uniunea de Centru/, au decis să renunţe la vacanţa parlamentară pentru rezolvarea crizei economice.

Ei se vor întâlni miercuri cu reprezentanţi ai sectoarelor sociale şi vor asculta problemele. Iniţiativa aparţine ministrului pentru simplificarea organizaţională, Roberto Calderoli, din partea partidului din alianţa de guvernământ, Liga Nordului. Calderoli a propus ca toţi politicienii să renunţe la concediu. Guvernul va decide în cursul zilei de luni dacă propunerea va fi discutată în Parlament.

Cotidianul La Repubblica vede în tabăra estivală a opoziţiei de centru-stânga intenţia de a pregăti un succesor al lui Silvio Berlusconi. Opoziţia este convinsă că actualul prim-ministru nu va reuşi să finalizeze legislatura, în 2013. Din acest motiv trebuie să pregătească o figură politică pentru eventualele alegeri anticipate care să pună în umbră partidul lui Silvio Berlusconi, Poporul Libertăţii.

Săptămâna parlamentară debutează cu dezbaterile pe marginea reducerilor de subvenţii pentru politicieni, anunţă cotidianul Il Tempo. Bugetul guvernului ar putea fi dezbătut chiar luni, cu modificări coerente ale planului de austeritate.

Cotidianul relevă că politicienii ar putea deveni simpli cetăţeni după ce nu vor mai putea beneficia de bilete de avion gratuite, dar şi de maşini cu şofer. Printre măsurile de austeritate se numără şi închiderea restaurantului de cinci stele pentru politicieni.

În acest fel se intenţionează o reducere de 151 de milioane din bugetul guvernului pe următorii trei ani. Subvenţiile pentru partidele politice vor fi reduse cu 10% iar salariile deputaţilor vor fi îngheţate pe termen nelimitat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata