INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 18,4%, în primul semestru

 Cifra de afaceri din industrie a crescut în primul semestru din acest cu 18,4%, comparativ cu semestrul I 2010, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+19,1%) şi industria extractivă (+4,1%), informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele: industria bunurilor intermediare (+27,1%), industria energetică (+26,4%), industria bunurilor de capital (+17,4%), industria bunurilor de uz curent (+6,8%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,8%).

Potrvit INS, cifra de afaceri din industrie a crescut în iunie faţă de luna mai pe total industrie cu 2%, datorită creşterilor din industria extractivă (+2,6%) şi din industria prelucrătoare (+2,0%). Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de uz curent (+7,5%), industria bunurilor intermediare (+0,7%), industria bunurilor de capital (+0,4%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,2%). Industria energetică a scăzut cu 0,7%.

Citeste si:  Bogdan Hossu: Sindicatele au convenit cu guvernul un salariu minim de 705 lei, în 2010

De asemenea, faţă de luna iunie 2010, cifra de afaceri din industrie a crescut în iunie pe ansamblu cu 9,8%, datorită creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+9,9%) şi în industria extractivă (+8,0%).

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele din industria energetică (+36,1%), industria bunurilor intermediare (+16,0%) şi industria bunurilor de uz curent (+9,8%). Scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (-3,9%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,7%).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata