EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Un român a fost condamnat în Franţa pentru proxenetism

Un român a fost condamnat în Franţa la 3 ani de închisoare pentru proxenetism, deşi el susţine că femeia căreia i-ar fi fost „peşte” era concubina sa, că îi accepta modul de viaţă şi „meseria” şi că nu profita de pe urma activităţii desfăşurate de aceasta, transmite sâmbătă (06 august 2011) cotidianul L”Independent.

Jandarmii din localitatea franceză Leucate s-au confruntat luni cu o situaţie fără precedent, conform cotidianului citat.

La secţia de poliţie s-a prezentat o femeie şi soţul său, ambii de origine română. Femeia, prostituată, dorea să depună plângere împotriva altor trei prostituate clandestine care se vindeau pe teritoriul ei şi îi „furau” clienţii.

Încă de la începutul anchetei, atenţia jandarmilor s-a îndreptat însă asupra soţului femeii, Lionel, 54 de ani, care a fost pus sub acuzare pentru proxenetism. El a răspuns acestor acuzaţii joi în faţa tribunalului din Narbonne.

De profesie şofer, însă în prezent şomer, Lionel a povestit că şi-a cunoscut jumătatea în România, la locul de muncă, bucurându-se de serviciile oferite de aceasta. Cei doi au rămas împreună şi s-au căsătorit. În urmă cu un an ei s-au instalat la Fitou, în Franţa.

Femeia a continuat să-şi practice profesia veche de când lumea, chiar şi după căsătorie.

„Îi cunosc situaţia şi îi accept modul de viaţă”, s-a destăinuit Lionel în faţa judecătorului. El îşi duce soţia de dimineaţă la muncă, pe la prânz îi duce o gustare iar seara se duce pentru a o lua acasă, ca un soţ grijuliu.

Problemele pentru acest cuplu au apărut după ce Lionel nu a putut să-şi justifice venitul, estimat la 6.000 de euro pe lună, conform contului său bancar personal.

„Noi punem banii la comun”, a încercat el să explice. „M-am gândit că este legal să facem aşa, din moment ce activitatea soţiei mele este declarată”, a mai adăugat el.

Din păcate pentru Lionel, instanţa de judecată nu a crezut în bunele sale intenţii şi l-a condamnat la 3 ani de închisoare pentru proxenetism.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata