EUR
4,84 RON
(-0.07%)
USD
4,29 RON
(+0.41%)
GBP
5,39 RON
(+0.51%)
CHF
4,48 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.11%)
BYN
1,79 RON
(+0.42%)
CAD
3,18 RON
(+0.31%)
RSD
0,04 RON
(-0.08%)
AUD
2,97 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.52%)

VIDEO. O reclamă controversată, respinsă la difuzare de mai multe televiziuni: În 2030, SUA va dispărea, iar americanii vor lucra pentru China

O reclamă a unui ONG american care reclamă cheltuielile guvernului a fost considerată „prea controversată” de mai multe posturi de televiziune. Prin urmare, ABC News, A&E şi History Channel au decis să nu difuzeze spotul, scrie portalul economic alt-market.com.

În clip, se sugerează că, în viitor, SUA ar putea da faliment din cauza datoriilor uriaşe, iar americanii ar ajunge să lucreze pentru chinezi.

Filmuleţul nu este nou, el datând probabil de anul trecut, dar a fost postat acum pe site-ul Liveleak, în contextul crizei datoriilor americane şi a discuţiilor despre „creditorul” chinez. Filmul îşi desfăşoară acţiunea în anul 2030, într-o sală de conferinţe din Beijing. Un bărbat, care pare să aibă rolul de conducător al statului, explică modul în care au decăzut „marile puteri ale lumii”: Grecia antică, Imperiul Roman, Imperiul Britanic şi, nu în ultimul rând, SUA.

„Toţi au făcut aceleaşi greşeli. Au întors spatele principiilor care i-au făcut puternici”, spune conducătorul. „SUA au încercat să iasă din criză prin cheltuieli masive. Au reformat din temelii sănătatea, guvernul a preluat afacerile private şi s-a trezit cu o datorie enormă”, continuă chinezul.

„Bineînţeles, cea mai mare parte a datoriei o au către noi (n.r. China), astfel că acum lucrează pentru noi”, spune bărbatul, moment în care toată sala începe să râdă cu poftă şi să aplaude.

Apoi, pe ecran apare sigla organizaţiei CAGW (Cetăţeni împotriva risipei guvernamentale), alături de mesajul: „Poţi schimba viitorul, trebuie să o faci. Alătură-te CAGW pentru a opri cheltuielile guvernului”.

Pe site-ul propriu, organizaţia este descrisă drept „câinele de pază numărul unu al Americii, în ceea ce priveşte taxele”.

Reclama a fost interzisă de mai multe posturi TV, printre care ABC News sau A&E, pe motiv că este „prea controversată”, relatează Gândul.

Citește și
1 Comentariu
  1. cosming spune

    reclama este super bine facuta si la obiect,numai imbecilii pot refuza sa o difuzeze.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata