Obama spune că Statele Unite sunt încă o ţară AAA

Preşedintele Barack Obama a acuzat luni ( 8 august) blocajul politic de la Washington de a fi la originea retrogradării ratingului Statelor Unite şi a anunţat că el va oferi unele recomandări asupra modului de a reduce deficitele federale.

Obama a declarat, într-o apariţie la Casa Albă, că el speră că retrogradarea ratingului SUA de către agenţia de notaţie Standard and Poor’s la AA-plus de la AAA va da parlamentarilor un nou sens de urgenţă de a combate deficitul. El a adăugat că nu crede că reducerile ar putea fi efectuate numai prin tăierea cheltuielilor.

Un comitet al Congresului, urmând a fi constituit în conformitate cu legislaţia adoptată săptămâna trecută ce a reuşit să evite intrarea în incapacitate de plată a guvernului, urmează să raporteze recomandările sale la sfârşitul lunii noiembrie asupra modului de a reduce 1,5 trilioane de dolari de cheltuieli timp de un deceniu.

Obama a anunţat că el va oferi recomandările sale pentru a soluţiona problema şi a citat din nou necesitatea de a creşte taxele pentru americanii bogaţi şi de a se face ajustări modeste la programe populare îndreptăţite dar costisitoare.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.